RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Lenovo anunță un telefon cu raport ecran/suprafață de aproape 100%

Hype-ul din domeniul telefoanelor mobile atinge cote maxime pentru un model al producătorului Lenovo, ceva relativ neobișnuit. Producătorul a tot dat ponturi pe mass-media socială din China în ultimele zile referitoare la un smartphone full-screen, fără margini.

Lumea folosește prea des și nu tocmai corect termenul „all-screen”, dar în cazul de față sintagma pare să descrie exact ceea ce Lenovo oferă. Imaginile postate de vicepreședintele Lenovo Chang Cheng promit un telefon care – cu excepția unui contur de dimensiuni minim – este acoperit complet de ecran.

În aceste postări, care au fost menționate pentru prima oară de Cnet, Lenovo spune că Z5 are un raport ecran/suprafață de 95%. Cheng declară că designul a fost permis de „patru descoperiri tehnologice” și „18 tehnologii brevetate”. Ceea ce postările nu menționează este ce s-a întâmplat mai exact cu camera frontală. Cu excepția cazului în care desenele Lenovo sunt înșelătoare în mod intenționat, ar părea că singura soluție pentru o cameră frontală este opțiunea în care aceasta este retractabilă, așa cum am văzut recent la un concept de telefon Vivo, sau nicio cameră frontală.

Noul model poartă numele de Z5, iar Lenovo îl declară ca fiind noul lor vârf de lance, ceea ce implică faptul că designul nu este doar un concept și că va avea o disponibilitate largă. Z5 pare să fie o linie de produse complet nouă, care începe direct de la „5”, pentru că nu ne aducem aminte să fi existat vreodată un model „Lenovo Z4” lansat în trecut. Lenovo deține Motorola, iar compania a pornit îngrozitoarea linie Moto Z în 2016. Dar au existat doar două modele și nici o modalitate de a număra până la „5” pe parcursul a doi ani.

Dacă acest model va fi lansat dincolo de granițele Chinei, rămâne de văzut și oricine își poate da cu părerea. Până în prezent, postările au fost în totalitate în limba chineză. După lansarea Moto Z cu sistemul modular „MotoMod” de la Motorola în 2016, Motorola s-a angajat să aibă cel puțin două generații de compatibilitate cu MotoMod. Dacă se încadrează în intervalul de timp respectiv, și va fi lansat sub brandul Motorola în 2018, modelul ar trebui să aibă în continuare MotoMods. Poate telefonul Lenovo este succesorul liniei Moto Z și are compatibilitatea cu MotoMod? Poate MotoMod e o funcție care a murit înainte de vreme? Poate Moto Z si Lenovo Z vor fi pe piață în același timp? Greu de spus.

Dacă Lenovo într-adevăr face acest lucru, putem considera că s-a atins apogeul designului telefoanelor mobile tradiționale. Nu mai există prea mult spațiu pentru îmbunătățire pe partea frontală după un design de genul acesta, iar întrebarea principală pentru un telefon cu un astfel de design ar trebui să devină „ce fel arată spatele?”. Probabil următorul pas ar fi designul telefoanelor pliabile.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button