Știri IT

Vivo Apex – un concept de telefon care aduce viitorul mai aproape

La începutul acestui an, Vivo a lansat primul telefon cu un senzor de amprentă digitală încorporat în ecran sub forma lui X20 Plus UD. La Mobile World Congress, compania prezintă telefonul concept Apex, care are un raport ecran/corp de peste 98%, un senzor de amprentă digitală în ecran și o cameră frontală retractabilă.

X20 Plus a inclus un senzor de amprentă în partea de jos a afișajului, dar Apex duce acum această idee și mai departe, permițând întregii jumătăți de jos a ecranului să citească amprenta. Suprafața mai mare face procesul de autentificare să fie și mai facil și, deși timpul de 0,7ms citat nu este la fel de rapid ca și cel din senzorii tradiționali de amprente digitale, posibilitatea de a atinge cu degetul pe ecranul telefonului și de a-l debloca este ceva cu adevărat impresionant.

Conceptul Apex are rame minuscule de 1,8 mm pe trei din cele patru laturi ale dispozitivului – cele mai mici din industrie, potrivit companiei – cu bara inferioară măsurând 4,3 mm. Vivo spune că microcipurile montate direct pe plăcile de circuite flexibile au permis companiei să micșoreze cadrele și mai mult, dispozitivul fiind dotat cu un ecran OLED.

Iar minunățiile nu se opresc aici, în locul camerei frontale cu care suntem obișnuiți de atâta vreme având acum o cameră foto de 8 MP retractabilă. Modulul camerei este ascuns în șasiu și apare atunci când trebuie să faceți un selfie. Este nevoie de doar 0,8 secunde pentru ca suportul să efectueze o cursă completă de ridicare / coborâre a camerei. Și întrucât nu există spațiu pentru un difuzor standard, Vivo va folosi tehnologia Screen SoundCasting, care face ecranul să vibreze pentru a produce sunet.

În ceea ce privește o eventuală lansare, vicepreședintele Vivo, Alex Feng, a declarat:

Apex este o iterație a eforturilor noastre constante de a stabili noi standarde industriale și de a furniza experiența mobilă definitorie. De la descoperiri în tehnologie audio, fotografiere, la tehnologia de scanare a amprentelor digitale, Vivo a rămas angajat să realizeze viziunea noastră pentru viitoarele smartphone-uri.

Ceea ce prezentăm în acest concept de telefon este doar o fracțiune din progresul nostru de inovare. Vom continua să explorăm toate posibilitățile de a aduce cele mai bune experiențe posibile consumatorilor noștri.

Așadar nu vă bazați pe o lansare reală prea curând, dar cu siguranță atunci când va fi scos pe piață, Apex va suci multe capete.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button