Securitate

Mai mulți suspecți și membri ai grupării Lapsus$ au fost arestați

Cică boss-ul ar fi un puști de 16 ani

Autoritățile londoneze au reușit să aresteze mai mulți suspecți care au legărută cu gruparea de hackeri Lapsus$, cei responsabili de atacurile lansate către dezvoltatori importanți precum NVIDIA, Samsung și Microsoft. Potrivit BBC News, Poliția din Londra a reținut șapte oameni cu vârste între 16 și 21 de ani. Pe unii dintre aceștia, autoritățile i-au eliberat sub supraveghere, dar alții au reprezentat cheia pentru posibila identificare a unuia dintre liderii Lapsus$.

Poate că sună ca-n filme, unde cu cât ești mai tânăr, cu atât ești mai periculos și isteți, dar uite că i-a fost luată urma unui băiat de 16 ani din Oxford care opera sub numele „Breachbase” sau „White”. Se spune că, în urma operațiunilor Lapsus$, acesta a adunat echivalentul în Bitcoin a 14 milioane de dolari, doar că a fost scos din schemă după ce partenerii acestuia i-au făcut publice datele personale în urma unei dispute. Autoritățile au tot încercat să dea de el timp de aproape un an, până când băiatul a făcut suficient de multe greșeli care să îi ajute pe investigatori să-i ia urma.

Este lesne de înțeles că aceste arestări n-o să pună capăt atacurilor Lapsus$, dar vor întârzia activitățile hackerilor. Chiar și așa, Lapsus$ au devenit foarte faimoși în urma loviturilor date companiilor importante de pe piața tech, iar asta le-a adus aproape 47 de mii de membri pe canalul de Telegram al grupării.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button