ȘtiriTech&IT

Lanterna iPhone va fi mai puternică după actualizare la iOS 18

Fanii Apple au motive în plus să treacă la iOS 18 și Apple Intelligence, noul firmware venind și cu un upgrade pentru lanterna iPhone.

Curând, vei putea folosi lanterna iPhone comutând între diferite niveluri de intensitate a luminii. Ba chiar, ar putea exista și un mod de focalizare a lanternei iPhone. Ca la lanternele de pe vremuri, vei putea ajusta lățimea conului de lumină, însă nu rotind de vreun reglaj imaginar, ci alegând între modurile wide, medium și narrow.

Disponibilă deja în versiunea iOS 18 pentru dezvoltatori, noua versiune de lanternă poate fi accesată din Lock Screen, din Control Center sau cerând pur și simplu asistentului Siri să pornească lanterna.

Comutarea între modurile de funcționare va fi semnalată cu o animație intuitivă afișată pe ecran. De asemenea, simbolul Lanternă va apărea în dynamic island pe toată durata folosirii acesteia. Pentru oprirea lanternei este de ajuns o simplă atingere pe simbolul arătat pe ecran.

lanterna iPhone

 

În ce privește reglarea intensității, vei putea face asta din reglajul vertical tip slider, la fel cum ai proceda și când vrei să reglezi luminozitatea ecranului. Merită amintit că lanterna iPhone permitea și în versiunea anterioară ajustarea intensității, însă comutând între patru nivele predefinite de luminozitate. Deși este vorba de un slider, se pare că ajustarea nu se face în mod liniar, ci trecând prin cele șapte nivele de intensitate disponibile.

O altă noutate așteptată cu nerăbdare și care nu este legată de inteligența artificială este setul alternativ de icon-uri pe care le poți aplica pentru aplicațiile din home screen. Posesorii iPhone vor putea să mute icon-urile aplicațiilor preferate într-un spațiu liber pe home screen și ajusta culoarea acestora dintr-un slider afișat la partea de jos a ecranului. Iar pentru a ușura găsirea unei combinații potrivite, iOS va propune sugestii de culori asortate cu tema de interfață și imaginea wallpaper setată pe ecran.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button