ȘtiriTech&IT

Calendarul de lansare și prețurile Galaxy S24, confirmate în presa sud-coreeană

Dacă săptămâna trecută aflăm că Samsung plănuiește să lanseze Galaxy S24 la începutul lunii ianuarie, iată că acum avem și mai multe informații, detaliind calendarul de lansare și o posibilă listă de prețuri.

Potrivit informațiilor apărute în publicația sud-coreeană The Elec, Samsung va prezenta noua serie Galaxy S24 pe 17 ianuarie, tot atunci luând startul și campania de precomenzi. Samsung a luat în considerare San Francisco (SUA) și Seul (Coreea de Sud) drept posibile locații pentru găzduirea evenimentului de lansare, dar în cele din urmă a decis asupra orașului californian San Jose, ca un semn al colaborării strânse cu Google și a concurenței cu Apple. Compania lansează Galaxy S24 cu două săptămâni mai devreme decât Galaxy S23 într-o încercare de a-și îmbunătăți veniturile pentru primul trimestru al anului.

Fanii Samsung care se alătură campaniei de precomandă își vor primi telefoanele comandate între 26 și 30 ianuarie, urmând ca disponibilitatea generală în magazine să fie asigurată din data de 30 ianuarie 2024, cu cel puțin 15 zile mai devreme decât în anul anterior.

Galaxy S24 vs S23

Cât despre prețurile Galaxy S24, acestea ar putea începe de la 900 USD pentru Galaxy S24, în timp ce seriile Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra vor avea prețuri de 1.000 USD respectiv 1.200 USD (prețuri) valabile pentru Statele Unite.

Între timp, imagini bazate pe schițe CAD neoficiale arată un design Galaxy S24 cu forme mai puțin rotunjite decât la modelul de anul trecut, Samsung preluând câteva repere de la rivalul iPhone 15, cum ar fi rama laterală tăiată în unghi drept. Schimbarea are totuși un rol funcțional, ajutând la obținerea unei construcții ceva mai compacte, profitând de avantajele noului șasiu din titan, la fel de rezistent dar mai subțire și mai ușor prin reducerea cantității de material folosită.

Galaxy S24 Ultra

Din păcate cei care așteptau schimbări majore în designul Galaxy S24 Ultra vor rămâne dezamăgiți. „Reciclat” pentru a treia oară, designul seriei flagship primește doar ajustări insesizabile în zona lentilelor foto și a ramei laterale, care va apărea și mai aplatizată decât la modelul S23 Ultra. O schimbare notabilă ar putea fi la nivelul ecranului, Samsung optând pentru un OLED perfect plat, curbura mult mai discretă fiind dată doar de sticla ecranului. Spre deosebire de S24 și S24 Plus, S24 Ultra primește îmbunătățiri majore pe partea configurației foto. Prin urmare, este de așteptat ca măcar unele dintre lentilele sale să arate diferit de modelul actual.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button