ȘtiriPCTECH

Au apărut primele laptopuri cu NVIDIA GeForce RTX 4090!

Primele laptopuri cu NVIDIA GeForce RTX 4090 le-am văzut în cadrul CES 2023, acolo unde Tudor și Nicolas au apucat să se zgâiască la ele de la apropiere. Asta se întâmplă chiar în primele zile ale anului, iar acum vedem și primele recenzii care vin de pe-afară. Or să vină și la noi, stați făr’ de griji, doar că mai durează nițel. Asta nu mă oprește însă să vă vorbesc puțin despre noul chip grafic pentru stații mobile al producătorului.

Și ce-aș putea eu să vă spun? Păi, prima chestie pe care vreau s-o evidențiez este performanța pe care o pot atinge aceste plăci video: conform mai multor recenzii, noua placă NVIDIA s-ar cam apropia de RTX 3090. Adică da, vom avea laptopuri care cică oferă la fel de multă putere cât un 3090, versiunea desktop, cu toate beneficiile aduse de acest format – adică d-astea gen temperaturi constante de 100°C, consum din ce în ce mai mare, etc. Sau nu, și poate că-s eu cârcotaș pe burta goală.

Ce noutăți introduce versiunea portabilă a RTX 4090?

Dar știți ce-i mișto? Vin și-n România, iar în viitorul destul de apropiat o să vin și eu cu un review. Nu vă spun mai multe că n-am voie și deja am dat din casă. Bine, asta dacă cineva avea vreun dubiu că nu o să-mi pun ghearele curioase și pe asta. Și ca să fie și știrea știre, haideți să vedem și câteva dintre caracteristicile cheie ale noului GPU NVIDIA GeForce RTX 4090 pentru laptopuri:

  • Eficiență de trei ori mai mare comparativ cu flagship-ul generației trecute;
  • Nuclee RTX și Tensor de ultimă generație pentru suport Ray Tracing mai bun și DLSS 3;
  • Compatibilitate full cu platforma NVIDIA Studio (Omniverse, Canvas și Broadcast);
  • Drivere Studio și Game Ready pentru toate tipurile de utilizatori.

Laptopurile dotate cu NVIDIA GeForce RTX 4090 și RTX 4080 sunt disponibile deja cu prețuri care pleacă de la 1.999$ fără TVA. Spre finalul lunii, mai exact pe 22 februarie, vom face cunoștință și cu laptopurile cu RTX 4070, 4060 și 4050. În cazul acestora, prețul de plecare este de 999$ pentru un model cu RTX 4050, restul urcând gradual în funcție de restul componentelor și dotările extra.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button