GamingRSS PaginaDeMedia

Konami a oferit NFT-uri Castlevania și s-a umplut de bani de pe urma licitațiilor

Anul acesta, franciza Castlevania împlinește 35 de ani. O serie de renume, aterizată odinioară pe NES și acum pe Netlfix. Iar Konami, în loc să pună osul la treabă și să reîmprospăteze catalogul cu pricina, s-a gândit că ar prinde foarte bine dacă ar introduce NFT-uri. Și s-a gândit bine, pentru că licitația respectivă le-a adus peste 150 de mii de dolari.

Acum vreo două săptămâni, compania a lansat așa-numita Konami Memorial NFT collection, care, ce-i drept, în sună mai degrabă a necrolog sau a ofertă pentru înmormântare. Dar nu-i nici necrolog, nici parastas, nici serviciu de pompe funebrem, ci pur și simplu este o adunătură de 14 imagini cu scene din jocurile Castlevania, acompaniate de soundtrack-uri și câteva artwork-uri cu trimitere la istoria seriei.

Arată interesant și îți gâdilă simțul nostalgiei, dar cine ar vrea să dea bani ca să le aibă ca NFT? Probabil destul de mulți, din moment ce profitul a fost măricel. Undeva, cineva a avut o revelație ca Petre Țuțea și și-a salvat pe dispozitivul personal un foarte luxos Dracula’s Castle Pixel Art pentru suma de 26,732 de dolari. Totalul înhățat de Konami a fost de 162 de mii de dolari, dar din moment ce licitația a avut loc pe OpenSea, iar platforma își oprește o parte din respectivele încasări, suma a scăzut, însă nu cu mult. Vorbim, deci, despre mai mult de 157 de mii de dolari.

Deoarece Konami încasează binișor de pe urma fiecărui NFT cumpărat, japonezii vor continua să-și umple buzunarele câtă vreme NFT-urile sunt căutate și înhățate. Oare ce va urma? NFT-uri Metal Gear? Pentru că și primul joc din serie împlinește în curând 35 de ani de la prima sa apariție pe MSX2 în iulie 1987. Mai multe chestii virtuale de care n-are nimeni nevoie, yaaay. Acum vă rog să mă scuzați, o să merg să-mi amanetez casa ca să-mi pot cumpăra o cocioabă lângă vila lui Snoop Dogg din metaverse.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button