Tech&ITCommunityRSS PaginaDeMedia

Snoop Dogg și-a construit în metaverse o vilă, iar lumea plătește mii de dolari ca să-și ia teren NFT lângă el

Cum am putut să trecem cu vederea asta?! Finalul lui 2021 a fost unul foarte ciudat, la fel și începutul noului an, și chiar zilele trecute urmăream niște clipuri interesante despre cât de toxice pot fi rețelele sociale. Chiar și așa, nimic nu se compară cu amenințarea imperiului lui Mark Zuckerberg, și dacă vi se pare că sună cam prea apocaliptic, păi cam așa e. E un fel de apocalipsă în care lumea o ia razna cu ideea de metaverse, inclusiv vedete ca Snoop Dogg.

Nu știu dacă erau niște concepte sau niște capturi reale, dar metaverse-ul ilustrat în videoclip este înfricoșător… Este agasant, exasperant, prea aglomerat și lipsit de sens. Și ghici ce, în metaverse-ul ăsta, NFT-urile fac legea. Și tu, ca celebritate, cum poți să „te flexezi” pe final de 2021? Cu o casă în metaverse, desigur. Snoop Dogg probabil că s-a plictisit de lumea reală, așa că și-a cumpărat ca NFT o casă în propriul său Snoopverse, pe care-l dezvoltă în The Sandbox. Acesta din urmă este o platformă bazată pe Ethereum care are scopul de a crea și monetiza lobby-uri și experiențe in-game.

Da, da, vizuina iepurelui este foarte adâncă, pentru că nu este doar un metaverse, ci sunt mai multe feluri, unele chiar cu propriile metaverse-uri în interior. Și deja mi se limbă plimba în gură de la cât am pronunțat cuvântul ăsta. Revenind la câinii noștri, Snoop Dogg și-a creat metaverse-ul ăsta ca să dea petreceri virtuale și să susțină concerte. La rândul lor, utilizatorii pot face și ei bani în funcție de ce activități desfășoară în Snoopverse.

Mult iubitul rapper și-a ridicat o vilă în spațiul său virtual, iar fanii sunt obsedați să-l poată saluta dimineața la cafea când acesta iese pe verandă să-și ridice ziarul. Lucrurile au exagerat într-atât încât un admirator a plătit în NFT echivalentul a 450 de mii de dolari ca să îi fie vecin lui Snoop Dogg. Păi, cum? Păi, omul și-a cumpărat teren (nu mă întrebați câte hectare sau metri pătrați) fix lângă vila lui Snoop. Pasul natural ar fi să înceapă să-și construiască adăpostul și să fie mulțumit cu liniștea colibei sale, amplasată fix lângă rapper.

Snoop Dogg menționează că, odată ce-și termină de decorat moșia (o replică a Diamond Bar, vila sa din California), va da petreceri și concerte exclusive, doar pentru VIP-uri. VIP-urile sunt obsedații care vor putea să-și tuneze mașinile NFT, să-și personalizeze avatarul, să-și cumpere tot ca NFT și țoale de lux.

Snoop-Dogg casa NFT metaverse

Snoop Dogg nu este singurul șmecher care se joacă prin The Sandbox. Alte nume cunoscute, de la producători de muzică și de seriale la actori și creatori de conținut, au investit masiv în acest metaverse. Statisticile arată că vorbim despre niște afaceri care au ajuns să valoreze 2,2 miliarde de dolari. Puse cap la cap, The Sandbox, alături de alte platforme similare, ca Decentraland, CryptoVoxels, și Somnium Space, au reușit cumva să-i convingă pe tinereii zilelor noastre să investească 100 de milioane de dolari în bucăți de pâmânt virtuale. Practic, acum chiria din Militari s-a transformat în împrumut pentru Prima Casă Construită lângă Snoop Dogg. Mamă, frate, ce multe s-au schimbat în Minecraft…

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button