Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Kingston lansează primele module de memorie DDR5 cu certificare pentru Intel Alder Lake

Cine se scoală de dimineață, departe ajunge. Cam asta este zicala după care s-a ghidat Kingston odată cu producția de module de memorie DDR5. Și cum le-a scos din cuptor, a și livrat peste 10.000 de bucăți cătreproducătorii de plăci de baza, astfel au fost validate drept primele module compatibile cu platforma Intel Alder Lake, care va facilita debutul noului standard de memorie.

Iar cu această reușită, Kingston marchează al 18-lea an consecutiv în care este lider de piață când vine vorba de memorie RAM, fiind alegerea cea mai comună printre pasionații de calculatoare și hardware. Haideți să aruncăm și o scurtă privire la primele memorii compatibile cu Intel Alder Lake:

Cod de Identificare Produs

Capacitate şi Caracteristici

KVR48U40BS8-16

16GB DDR5-4800 UDIMM 1Rx8 1.1V

KVR48U40BD8-32

32GB DDR5-4800 UDIMM 2Rx8 1.1V

Kingston a dat startul, dar va mai dura până facem upgrade

Nu cred că este însă momentul să vă panicați sau să regretați faptul că v-ați construit recent un PC de gaming sau pentru muncă. Memoria DDR5 are în față un drum lung și va mai dura ceva timp până când va fi și ieftină, dar și eficientă. Momentan se află într-o stare incipientă și producătorii precum Kingston își vor rafina produsele pe măsură ce tehnologia se maturizează.

Dacă ar fi să-mi dau cu presupusul, cred că abia peste un an sau doi se va face migrarea în masă către noile module de memorie, odată cu cea de-a doua lansare Intel pe DDR5 și răspunsul celor de la AMD. Și pe acest front se duce o luptă interesantă, plină de provocări și vorbe grele aruncate de noul șef al Intel, dar asta este cu totul altă poveste.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button