AutoRSS PaginaDeMedia

Kia EV6 este noua mașină electrică a companiei, bazată pe E-GMP

În pas cu producătorii auto care încep să se orienteze către mașinile electrice, compania sud-coreeană își dezvăluie primul model de acest fel. Kia EV6, bazat pe platforma E-GMP dezvoltată de Hyundai, a fost prezentat recent, la câteva luni după anunțul inițial din ianuarie.

Imaginile misterioase surprind silueta lui Kia EV6, un model crossover cu patru uși. Compania menționează că, odată cu EV6, aceasta intenționează să producă și să lanseze cel puțin șapte mașini electrice până în 2027. Ca să accentueze ideea de eco-friendly și de inovație, producătorul a ales să-și păstreze doar numele de „Kia”, renunțând la vechea denumire „Kia Motors”.

Kia EV6

Kia EV6 dă startul E-GMP

Vehiculul este construit folosind platforma E-GMP a celor de la Hyundai. Odată cu noua platformă, cei doi producători își vor putea construi cap-coadă propriile vehicule, spre deosebire de anii anteriori în care mașinile acestora împrumutau platformele altor companii. Fiind construit pe E-GMP, Kia EV6 este un model cu o autonomie de 500km care va suporta încărcare atât la 400V, cât și la 800V, atingând un nivel al bateriei de 80% în 18 minute. În plus, o încărcare de 5 minute asigură o deplasare de 100 km.

Mașina beneficiază și de încărcare bidirecțională, și nu m-ar mira să ofere și funcția de power bank regăsită pe Ioniq 5 a celor de la Hyundai. Kia EV6 se va lansa oficial pe 15 martie, iar cei interesați vor putea vedea cu adevărat cum arată și cum se comportă modelul. Producătorul a menționat și strategia pentru denumirea mașinilor. Astfel, toate vehiculele electrice vor avea prefixul EV, urmat de un număr care indică poziția acestora în line-up.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button