AutoRSS PaginaDeMedia

Hyundai Ioniq 5 are niște funcții utile, printre care și încărcarea altor EV-uri

Hyundai Ioniq 5 își face loc în repertoriul mașinilor full-electric. După ce a fost anunțat în 2019 la Frankfurt Motor Show, SUV-ul aduce cu sine câteva funcții interesante.

Trecând peste design-ul elegant și minimalist, cu trimiteri subtile către celebrul Pony din 1974, Ioniq 5 încorporează (opțional) un acoperiș cu panou solar. Chiar dacă acesta nu va putea încărca pe deplin bateria standard range de 58 kWh sau cea long range de 72.6 kWh a mașinii, Hyundai precizează că panoul poate suplimenta autonomia cu aproape 2000 de kilometri pe an (5-6 km pe zi) dacă Ioniq 5 este condus în zone însorite.

Pe lângă asta, Ioniq 5 mai are un as în mânecă. Hyundai și-a transformat noul SUV într-un power bank pentru alte mașini electrice. Câtă vreme bateria acestuia depășește 15%, poți conecta Hyundai-ul la alte EV-uri care au nevoie de încărcare. În cazul în care acesta scade la 15%, încărcarea se oprește automat pentru a putea conserva acele 15 procente dacă, să zicem, trebuie să dai fuga la supermarket să-ți cumperi niște mici.

Hyundai-Ioniq 5

Pe de altă parte, încărcarea altor vehicule se face cu viteza luminii stinse – 3.6kW. Extrem de lent, dar foarte util în anumite situații. În plus, Ioniq-ul poate încărca până și biciclete și motociclete electrice, chiar și laptopuri. Trăiască reverse charging-ul, zic!

Ioniq 5 vine în două variante

EV-ul Hyundai va fi lansat în această primăvară sub forma a două modele, cu două tipuri de baterii – 58 kWh pentru 200 km și 72.6 kWh pentru 500 km –  și două tipuri de transmisii – AWD (All Wheel Drive) și RWD (Rear Wheel Drive).

De altfel, când vine vorba de încărcarea proprie, bateria 800v de pe Ioniq reușește să recupereze 100 km în doar 5 minute atunci când este folosit un încărcător de 350kW, iar în 18 minute bateria sare de la 10% la 80%.

Hyundai-Ioniq 5

Nu cred că mai este cazul să menționăm bordul mașinii. Ca orice EV care se respectă, Hyundai Ioniq 5 este echipat cu ecrane pentru asistare și/sau infotainment, dar și cu un HUD care proiectează pe parbriz informații importante despre vehicul.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button