AutoRSS PaginaDeMedia

Kia EV6 – Prezentarea oficială dezvăluie un model cu adevărat futurist

În urmă cu o săptămână, Kia EV6 începea să trezească interesul în rândul pasionaților de mașini electrice. Primele imagini nu făceau decât să amplifice misterul din spatele primului vehicul electric al companiei. Silueta întunecată promitea un model crossover, cu patru uși, bazat pe platforma E-GMP a celor de la Hyundai.

Producătorul sud-coreean aprinde în sfârșit lumina, dezvăluind adevăratul look pentru Kia EV6. Potrivit companiei, EV6 va include un întreg arsenal de gadget-uri și funcții care vor solidifica interacțiunea dintre om și tehnologie. Foarte poetic din partea Kia, nu-i așa?

Până când vom primi și datele tehnice, Kia EV6 sare în evidență în primul rând prin aspectul său. Producătorul a botezat estetica modelului drept „Digital Tiger Face”, adică un fancy menit să combine aspectul elegant și futurist cu un caracter aerodinamic.

Kia EV6

Kia EV6 și estetica interiorului

Interiorul, pe de altă parte, este ceva din altă lume, iar cel care a remarcat primul pe Internet faptul că acesta este pur și simplu demontat din aeroglisoarele din Blade Runner și montat în Kia EV6, cu toate scaunele realizate din plastic reciclat, este un adevăr universal valabil. De fapt, îndrăznesc să spun că acesta mi-a picat cu tronc, în ciuda faptului că există multe modele de mașini electrice cu un astfel de interior elegant.

În imagini putem distinge la bordul lui Kia EV6 un ansamblu dual-screen, îmbogățit cu un sistem AVN (audio-visual navigation), alături de clasicul setup de infotainment. Este interesant de observat și numărul redus de butoane, ceea ce îi determină pe mulți să creadă că setările și funcțiile vor putea fi activate prin intermediul comenzilor vocale și/sau al butoanelor instalate pe volan. Pasagerii vor putea acționa HVAC-ul (heating, ventilation and air conditioning) folosindu-se de niște butoane haptice.

Kia EV6 interior

EV6 reprezintă dorința noastră de a crea un design distinct și impresionant, folosindu-ne de un ansamblu de specificații sofisticate și high-tech[…]oferind în același timp un look unic pentru o mașină electrică de viitor.Karim Habib, Kia Global Design Center

Deci, compania mizează pe tehnologii next-gen pentru Kia EV6. De aceea, rămâne să așteptăm cuminți mai multe informații în ceea ce privește datele tehnice și caracteristicile oficiale.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button