TECH

Kaspersky și Microsoft îngroapă securea

La sfârșitul anului trecut,  Microsoft s-a trezit cu câteva plângeri depuse prin Rusia și Europa, depuse de Kaspersky Lab, din cauza modului în care gestionează soluțiile anti-virus terțe.

Cele două companii au ajuns la un acord în cele din urmă, prin care Microsoft va înceta să mai trateze alte soluții de securitate cu dispreț, iar Kaspersky Lab a renunțat la acțiunile sale în tribunal.

Astfel, pe viitor vă puteți aștepta ca anti-virușii care nu se numesc Windows Defender să funcționeze ceva mai bine. Producătorii lor vor avea timp amplu pentru a testa noile update-uri de Windows, ca să nu ne mai trezim în situația în care un anti-virus încearcă să blocheze un update, crezând că este un virus, ducând la defectarea întregului sistem de operare. Acest gen de incidente au fost destul de comune în trecut.

Vor mai putea să își folosească propriile sisteme de alertare și notificare, iar un avertisment despre expirarea anti-virusului va fi clar vizibil, permițând utilizatorului să decidă ce să facă. În mod normal, anti-virusul ar fi dezactivat, iar Windows Defender îi va lua locul, fără ca utilizatorul să fie informat clar despre ce s-a întâmplat.

Aceste schimbări vor fi implementate în Windows 10 Creators Update de toamnă, iar Microsoft nu va mai fi dat în judecată.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button