PC

Kaspersky s-a săturat de Microsoft și Windows Defender

Eugene Kaspersky, omul responsabil pentru crearea soluției anti-virus omonime, și-a exprimat recent frustrarea cu modul în care Microsoft a implementat Windows Defender, cu modul în care tratează soluțiile anti-virus terțe și chiar a contactat autoritățile pentru a rezolva problemele.

Lista de plângeri pe care le are Kaspersky este destul de lungă și cam toate se leagă de faptul că Microsoft a depus cam mult efort pentru a împiedica folosirea directă a soluțiilor de securitate care nu sunt Windows Defender.

Problemele încep încă de la upgrade, Windows 10 dezactivând marea majorității a soluțiilor anti-virus atunci când se instalează peste Windows 7 sau 8. Sistemul de operare face asta fără să ofere utilizatorului prea multe informații. Apoi, Windows Defender tot tinde să avertizeze utilizatorul că este dezactivat și că ar trebui activat, chiar dacă un anti-virus este deja instalat. Dacă persoana care folosește Windows nu are câteva cunoștințe de bază, poate să dezactiveze din greșeală un anti-virus precum Kaspersky. Windows în sine chiar face asta dacă expiră o variantă de Trial, până și dacă mai era deja un anti-virus valabil prezent în sistem.

Dar problemele nu se termină aici. Microsoft în sine pare destul de neprietenos, din cauza modului în care lansează update-uri. Acestea sunt publicate în varianta Insider și lansate pentru varianta standard a Windows mult prea rapid pentru ca producătorii de soluții anti-virus să poată să ofere compatibilitate maximă, ducând la mai multe probleme.

Kaspersky a făcut reclamații la autoritățile din Europa și Rusia, care deja au probleme cu modul în care marile companii, precum Microsoft, tind să trateze companiile cu care se află în competiție.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

4 comentarii

  1. Incepind cu Windows 8, MSE este integrat in sistemul de operare si intr-adevar consuma resurse intr-un mod nejustificabil de multe ori. Daca mai este instalat un alt antivirus, situatia devine cam urita.

  2. Si mai interesant, eu de fiecare data cand incercam sa bag un antivirus, windows 10 mergea bine pentru o vreme si dupa primeam un mare BSOD in continuu. Am luat legatura cu Microsoft pe Twitter si mi-au spus sa dezinstalez alte solutii antivirus instalate pe sistem pentru ca asta e motivul acelui BSOD.. WTF

  3. Da bine ba baiaeti hai ca mancati rahat din gura daca vreti sa stiti este bine cand un program de securitate primeste update-turi mai des deoarece prezinta incredere si face un antivirus mai puternic si mai bun pentru ca virusii sunt noi care apar pe internet, la fel si certificatele de securitate pentru sistemul de protectie al programului, trebuie actualizate pentru a oferi protectie intregului pc, asa cum trebuie asa ca nu mai tot criticati sistemul de protectie din windows deoarece este foarte bun, si gratis pe deasupra asa ca taceti naibii din gura pentru ca nu stii ce sa mancati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button