TECH

Kaspersky oferă acces la codul sursă autorităților din SUA

Săptămâna trecută s-a ivit vestea că SUA urma să pună la vot în senat interzicerea folosirii soluțiilor de securitate făcute de Kaspersky Lab în cadrul instituțiilor de apărare, din cauza suspiciunii de spionaj.

Eugene Kaspersky, fondatorul, a făcut o declarație oficială prin care dorește să răspundă acuzațiilor aduse la adresa companiei. Acesta susține că este pregătit să ofere autorităților acces la codul sursă al soluțiilor de securitate produse de Kaspersky Lab, pentru a putea pune capăt suspiciunilor. Mai mult de atât, este dornic să apară și în fața congresului, la o audiere oficială, pentru a putea clarifica prin dialog direct toate întrebările.

Nu s-a ferit să adreseze nici faptul că la Kaspersky Lab sunt angajați foști agenți guvernamentali, spunând că structura companiei este de așa natură încât un singura angajat nu își poate abuza poziția. Kaspersky a mai declarat și că se exercită destul de des presiuni asupra companiei pentru a se apuca de lucruri mai ilegale, ca atacuri cibernetice, dar că până acum a rezistat.

Rămâne acum de văzut dacă guvernul SUA va lua în considerare propunerea sa, sau dacă pur și simplu va interzice produsele Kaspersky Lab.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button