TECH

Kaspersky ar putea fi interzis în instituțiile apărării din SUA

Compania de soluții de securitate Kaspersky ar putea primi o lovitură însemnată în SUA, deoarece se consideră în acest moment interzicerea folosirii produselor sale în cadrul departamentului de apărare al guvernului.

Senatul federației are în acest moment în față o propunere de lege care ar împiedica folosirea aplicațiilor făcute de Kaspersky, deoarece compania nu ar fi de încredere. Justificarea oferită de senatoarea Jeanne Shaheed este apariția unor articole în diverse publicații de pe internet, nu informații venite de la serviciile de inteligență americane, care ar fi în măsură să știe clar dacă producătorul de soluții de securitate informatică ar fi compromis.

În cazul în care această propunere este votată, consecințele ar putea fi destul de ramificate. Nu de alta, dar a interzice unei companii contracte cu guvernul din cauza lipsei de încredere, pe suspiciune că ar colabora cu un alt guvern, ar omorî efectiv Microsoft. La urma urmei, Windows 10, ”sistemul de operare care în mod oficial nu te spionează în acest moment”, a putut să fie vândut în China doar după ce au fost scoase componentele care se ocupau de „non-spionaj”.

Ca să nu mai zicem de dezastrul provocat de NSA în ultimele luni, de când uneltele sale de hacking ce se bazau pe exploit-uri neraportate din Windows s-au scurs pe internet.

[Endgadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button