GamingPC&ConsolesTech&IT

John Carmack și ZeniMax au îngropat securea războiului

Lungă și întortocheată este povestea disputei dintre ZeniMax/Bethesda și Oculus/Facebook/John Carmack, dar o parte din ea pare să fi ajuns la sfârșit zilele acestea.

Carmack a dezvăluit că bătălia sa personală cu ZeniMax a reușit să ajungă în cele din urmă la o concluzie satisfăcătoare. Această dispută dintre el și fostul său angajator este o chestiune diferită de procesul dintre Facebook și ZeniMax, în care compania lui Zuckerberg a pierdut o jumătate de miliard de dolari. Practic, era din cauza lui Carmack.

Problema sa era că atunci când a plecat de la id Software, pentru a lucra la Oculus, ZeniMax a cam uitat să îi plătească ultima parte din datoria de când a fost absorbit studioul care a creat Doom. În total, trebuia să primească în jur de 22.5 milioane de dolari. Carmack nu a menționat dacă a primit integral această sumă, doar că a fost satisfăcută datoria, așa că probabil John este acum mai bogat cu 22.5 milioane de dolari.

El a ținut să menționeze că această întâmplare nu are nici o legătură cu acea contestație pe care Facebook vrea să o depună la decizia anterioară în care trebuie să plătească 500 de milioane de dolari către ZeniMax.

Și când vă gândiți că toate probleme astea ar fi fost rezolvate cu ani și ani în urmă, dacă Bethesda ar fi cumpărat Oculus atunci când Carmack a sugerat asta.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button