PC

John Carmack dă în judecată ZeniMax

Disputa dintre Oculus și ZeniMax a căpătat recent un nou capitol. Altul decât cel la care, după ce a obținut o jumătate de miliard de dolar, ZeniMax tot a încercat să scoată de pe piață Rift-ul.

John Carmack, unul din creatorii lui Doom, a dat în judecată ZeniMax fiindcă i-ar datora 22.5 milioane de dolari rămași de la achiziția studioului id Software din 2009. Acesta declară că marea companie refuză să îi plătească ultima tranșă de la achiziția studioului cu pricina. Fiind acționar majoritar, el trebuia să primească 45 de milioane de dolari. Din această sumă jumătate a fost convertită în acțiuni ZeniMax, pe care le-a primit, urmând să îi mai fie acordate și cele 22.5 de milioane de dolari rămase. Iar acum compania ar refuza să îi plătească suma restantă, din moment ce s-a supărat pe el ca urmare a incidentului cu Oculus. Carmack apelează la tribunal pentru a forța plata acestei sume.

Un reprezentant ZeniMax a declarat că cererea lui Carmack este lipsită de merit și că a fost respinsă anterior de tribunal. Acesta a fost acuzat că nu are pic de remușcare și că ignoră dovezile multiplelor sale încălcări ale legii. Cum exact invalidează asta faptul că îi sunt datorate câteva milioane încă din 2009 nu este tocmai clar.

Merită menționat că ZeniMax ar avea cu ușurință de unde să plătească această sumă, deoarece trebuie să obțină 500 de milioane de dolari de la Oculus.

[Dallas News]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button