MORE

Jocurile video violente nu au ce căuta la Jocurile Olimpice

Cu aproximativ 3 săptămâni în urmă ați putut citi pe site-ul nostru o știre conform căreia reprezentanți ai Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din 2024 purtau tratative cu Comitetul Olimpic Internațional despre posibilitatea adăugării unui turneu de gaming la restul competițiilor din cadrul evenimentului.

Acest lucru încă se mai poate întâmpla, dar să nu vă așteptați ca jocurile video „violente” să fie incluse. Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional, a declarat într-un interviu pentru South China Morning Post că jocurile violente sunt contra valorilor olimpice, și anume cele de a promova pacea și armonia în toată lumea. Dacă jocuri video vor fi prezente la Jocurile Olimpice de vară din 2024, sau la oricare alt eveniment Olimpic, cel mai probabil vom avea parte de un turneu de FIFA sau NBA 2K, deoarece sporturi precum fotbal sau baschet deja fac parte din probele actuale.

Vrem să promovăm non-discriminarea, non-violența și pace printre semenii noștri. Acest lucru nu se potrivește cu jocurile video, care sunt despre violență, explozii și crime. Și trebuie să stabilim o limită clară. Deci dacă cineva vreodată va concura la jucat fotbal virtual sau la jucat alte sporturi în mod virtual, atunci asta va fi de mare interes. Sperăm ca, atunci, acești jucători să ofere o performanță sportivă. Dacă fanii la final vor juca jocurile chiar și în lumea reală, am fi și mai fericiți.

Nu știm încă dacă jocurile video vor fi prezente sub orice formă la Jocurile Olimpice din 2024, dar Bach a confirmat că încă se mai poartă discuții pe această temă cu Parisul. Bach a observat că gaming-ul este o industrie de succes, dar că nu este încă recunoscută astfel dintr-un punct de vedere al organizării.

O listă cu probele de la Jocurile din 2024 va începe să prindă contur în 2019, în timp ce lista oficială va fi anunțată după jocurile din 2020 de la Tokyo.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button