MORE

O competiție de gaming ar putea fi adăugată Jocurilor Olimpice din 2024

Paris, orașul care va găzdui în 2024 Jocurile Olimpice, discută deja cu părțile interesate posibilitatea ca un campionat de gaming să poată avea loc.

Tony Estanguet, co-președintele comisiei de licitație olimpice din Paris a declarat pentru Associated Press că vor avea loc discuții cu persoane din cercurile gaming-ului competitiv și cu Comitetul Olimpic Internațional pentru a discuta posibilitatea de a permite gamerilor să concureze pentru aurul olimpic.

Trebuie să aruncăm o privire, pentru că nu putem fi siguri. Nu este vorba despre noi, nu este vorba despre Jocurile Olimpice. Tinerii, da, ei sunt interesați de esporturi și de genul acesta de lucruri. Haideți să aruncăm o privire. Haideți să ne întâlnim cu ei. Să încercăm să vedem dacă există o punte comună.

Tony Estanguet a mai adăugat:

Nu vreau să le spun „nu” din start. Cred că este interesant să interacționăm cu Comitetul Olimpic Internațional, cu ei, cu familia esporturilor, pentru a putea înțelege mai bine acest fenomen, și de ce este așa un succes.

Paris nu a fost încă numit oficial gazda Jocurilor Olimpice din 2024, dar acest lucru se va întâmpla probabil în septembrie. Los Angeles concura și el pentru această poziție, dar a preferat să se retragă și să organizeze Jocurile din 2028. Budapesta, Hamburg și Roma erau și ele candidate, dar s-au retras din cursă din cauza lipsei de sprijin local. O listă a evenimentelor de la Jocurile Olimpice din 2024 va începe să capete contur în 2019, în timp ce lista oficială a sporturilor va fi anunțată după ce se vor încheia Jocurile din Tokyo din 2020.

Nu se știe încă ce formă ar putea lua o astfel de competiție în cadrul Jocurilor Olimpice, sau ce titlu ar putea reprezenta întregul fenomen de gaming. StarCraft probabil ar fi un candidat, din moment ce este deja foarte popular. Părerile sunt împărțite, acesta fiind un subiect sensibil și destul de controversat. Există cei care care cred că gaming-ul nu are ce căuta în Jocurile Olimpice; sunt și unii care cred că, la cât de populare sunt, jocurile ar putea la fel de bine să-și organizeze propria lor ediție de turnee de aceeași amploare și cu siguranță ar avea succes; și mai sunt și cei care cred că, atâta timp cât șahul, golful și curling sunt incluse, nu ar fi niciun motiv pentru care gaming-ul să fie discriminat. Să nu uităm că un jucător profesionist de StarCraft are o performanță medie ce poate sări de 300 acțiuni pe minut, adică 5 acțiuni pe secundă. Cu siguranță ceva excepțional. Cât de mult te califică însă asta pentru Jocurile Olimpice? Rămâne de văzut!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button