GamingPC&Consoles

Jocurile de 70$ devin o normalitate și pe Nintendo Switch

Cu toții urâm scumpirile, dar asta nu înseamnă că le putem opri. În ultimii ani am văzut cum standardul de 60 de dolari pe un joc a urcat, iar cele mai noi jocuri de PlayStation 5 și Xbox Series costă 70$. Vedem și prețuri mai mari, precum 80 de euro pentru Forspoken (Doamne ferește!) și pare că trendul va continua. Următorul joc Zelda pentru Nintendo Switch va marca prima lansare pentru consola portabilă cu preț majorat și începutul unei noi ere.

The Legends of Zelda: Tears of the Kingdom este un sequel pentru faimosul Breath of the Wild și a fost prezentat în cadrul evenimentului Nintendo Direct de ieri. Pe lângă peisajele superbe și noutățile introduse de joc, trailerul ne-a mai dezvăluit încă o informație interesantă: prețul. Versiunea Standard o să coste 69.99$, iar ediția de colecție va urca până la 129.99$. Aceasta din urmă va include un Steelbook, o copie fizică a jocului, o carte cu artwork-uri, un poster metalic și patru embleme.

Nintendo face saltul la prețuri de 70$

În 2023 nu mai este chiar atât de neobișnuit să vezi prețuri de 70$ pentru un joc. Încă de când am făcut cunoștință cu PlayStation 5 și Xbox Series am început să vedem cotația asta. Era doar o chestiune de timp până când avea să se extindă și către celelalte platforme, iar după PC, acum este timpul celor de la Nintendo să ia măsuri. Ceva îmi spune că mișcarea asta era programată de ceva timp, însă producătorul japonez a așteptat un joc special cu care să marcheze schimbarea.

Dacă e să mă întrebați pe mine, sunt de acord cu majorarea asta de preț. Nu mă înțelegeți greșit, îmi plac jocurile gratuite sau la reducere, însă există și dezvoltatori pentru care 10$ în plus (mai ales cu inflația asta) atârna mult și pot decide dacă un anumit joc va primi o continuare sau nu. Bine, asta nu înseamnă că fiecare joc ar trebui să fie mai scump (Mă uit la tine, Forspoken), dar în cazul unor lansări precum God of War Ragnarok nu prea am loc de comentarii.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button