GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Ne apropiem de momentul în care vom putea cumpăra și juca titluri de PS3 pe PS5

Jocuri clasice de pe vechea consolă au fost reperate pe PS Store, hmm

Tot mai mulți iubitori de console au observat cum jocuri de PS3 au început să-și facă apariția pe PS Store, spre surprinderea celor care au avut norocul să facă rost de un PS5. Inițial, puteai să te joci astfel de titluri doar prin serviciul PlayStation Now (conform noului plan gândit de Sony), iar încercarea de a la accesa te redirecționa invariabil spre respectivul PS Now.

Doar că lumea a constatat o schimbare importantă a aceste proceduri. Astfel, utilizatorii au avut ocazia să repereze pe magazinul de PS5 titluri destinate exclusiv vechii console, alături de prețurile aferente. Ce înseamnă asta? Înseamnă că zvonurile legate de decizia Sony de a oferi backwards compatibility pentru titlurile de PS3 încep să se adeverească.

De exemplu, Dead Or Alive 5 este listat la prețul de vreo 11 dolari, urmat îndeaproape de Bejeweled și titluri mai vechi din seria Prince of Persia. Atenție, acestea au putut fi văzute, dar nu au putut fi cumpărate. Ar putea fi vorba despre o eroare, dar șmecheria este că Dead Or Alive 5 nu poate fi jucat în Europa prin PlayStation Now. Deci, apariția sa în magazin ar putea indica demararea procesului de introducere a disponibilității jocurilor vechii generații pe hardware-ul actual.

Descoperirea a survenit la scurt timp după ce un brevet a fost dezgropat. Brevetul în cauză îi aparține lui Mark Cenry, system architect la Sony. Cele aduse în discuție i-a convins pe mulți de faptul că dezvoltatorul a reușit în sfârșit să vină cu o soluție care să ne lase să ne bucurăm de jocuri vechi pe noua generație de PlayStation.

Este un update interesant, în condițiile în care proiectul Spartacus al japonezilor ar fi fost singurul cu puterea de a ne lăsa să retrăim magia vremurilor de odinioară. Dacă vă mai amintiți, discutam despre un nou tip de abonament în trei planuri care te-ar fi lăsat să te joci nu doar titluri de PS3, ci și de PS2 și PSP, în funcție de planul subscripției. Pe atunci, planul a fost considerat o armă cu potențialul de a tăia beregata lui Xbox Game Pass, dar nici viitorul în care pot să-mi cumpăr, să zicem, Infamous 2, Resistance 3 sau vreun Killzone ca să le joc pe PS5 nu sună rău. Da, jucăria pe care cu siguranță că o să-mi pun mâinile, haha…

Sony ar putea dezvolta un competitor pentru serviciul Xbox Game Pass

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button