GamingMobilePC&Consoles

În curând, mai multe jocuri PlayStation Exclusive vor ajunge și pe telefoane

Chiar dacă profiturile imense de pe urma mobile gaming-ului au ajuns să fie ceva la ordinea zilei, tot este puțin surprinzător faptul că Sony se gândește să adopte o astfel de strategie cu diferite serii de jocuri PlayStation. Pe forumul companiei a fost afișată o poziție liberă pentru Head of Mobile, iar misiunea viitorului angajat are niște scopuri interesante.

În primul rând, angajatul va trebui să dezvolte și să promoveze strategiile de creare și lansare a viitoarelor jocuri PlayStation în varianta mobile, în cadrul unui roadmap de aproximativ 3-5 ani. Asta înseamnă că Sony se va preocupa fără îndoială cu dezvoltarea unor titluri pentru telefoane, dar ceea ce le-a atras atenția multora este faptul că respectivul Head of Mobile va trebui să se concentreze îndeosebi pe adaptarea unor francize deja existente  (multe dintre ele foarte populare) PlayStation Exclusive. Iar asta este o mină de aur pentru leakeri și pentru toți cei care pleacă la vânătoarea de indicii.

jocuri playstation

Ce jocuri PlayStation am putea vedea în varianta mobile?

Atunci când vorbești despre jocuri PlayStation, te poți gândi aproape instantaneu la creații tip God of War, Uncharted și The Last of Us, deci ai putea spera la niște versiuni mobile. Nu neapărat. Da, ar fi o idee să-ți controlezi spartanul preferat pe un ROG Phone 5 sau un Lenovo Legion Phone Duel 2, dar te-ai putea gândi și la alte francize mai puțin populare sau ușor neglijate, cum ar fi Sly Cooper sau Jak and Daxter. Jocurile PlayStation vin în diferite genuri. Action, adventure, arcade, platformere, deci n-ar fi o corvoadă prea mare pentru companie să le adapteze pentru telefoane.

Ce alte noi titluri vor fi dezvoltate pentru smartphone-uri? Nu știu, dar mi se pare fascinant cât de repede și natural a evoulat acest sector al gaming-ului. Unde sunt vremurile când te jucai pe sub bancă Jetpack Joyride și Cut the Rope? Așa este, sunt cu mult în urmă, căci au lăsat loc generației noi de jocuri pe telefon, care aduce, dacă vă vine să credeți, până și mobile e-sports. Dar asta nu este neapărat ceva demn de menționat, deci probabil că cei mai mulți dintre voi vor dori să știe ce jocuri de PlayStation vor putea juca pe tron. Și eu vreau să știu.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button