ȘtiințăȘtiri

Jocurile video pentru câini sunt cea mai nouă invenție pentru cei mai buni prieteni ai omului

Dacă ai sau ai avut vreodată câini, poate că știi momentul ăla în care tu te joci ceva pe calculator sau pe consolă, când de-o dată de trezești cu un nas umed și al naibii de rece pe mână. Ai două variante: fie pui pauză și îi dai câinelui tău atenția pe care o merită, fie îl distragi cu ceva treat sau cu o jucărie nouă.

Ei bine, în viitor vei putea să îi dai cățelului tău să se joace și el un joc video. Conform publicației Axios, un start-up ambițios din Marea Britanie dezvoltă mai multe titluri special gândite pentru cel mai bun prieten al omului.

Totul este posibil cu ajutorul unui ecran special, care răspunde nu la atingere, ci la salivă. Până acum, doar două jocuri au fost dezvoltate complet: unul de tip whack-a-mole în care câinele trebuie să lovească cârtițe cu nasul, iar în al doilea joc, patrupedul trebuie să stabiliească pe care jumătate a ecranului e află mai multe buline.

caini joaca

În momentul în care câinele răspunde corect sau setează un nou scor record la joc, din partea de jos a consolei ies tot felul de bunătăți drept răsplată. Pe lângă asta, inginerii de la Joipaw au dezvoltat și o zgardă specială echipată cu senzori de mișcare care poate fi implementată în mai multe astfel de jocuri.

Conform creatorului proiectului, cea mai dificilă parte a fost să îi facă pe patrupezi să interacționeze cu jocul. Pentru a face asta, cea mai eficientă variantă a fost ca ecranul să fie uns cu unt de arahide. După mai multe astfel de încercări, majoritatea câinilor au înțeles că dacă se joacă și fără unt, tot vor primi gustări la final.

Deși poate părea ceva prostesc, află că acest tip de jocuri interactive le-ar putea îmbunătăți sănătatea mintală a animalelor, în special când vorbim despre câinii mai bătrâni. Creierul funcționează ca un motor de mașină, dacă nu este antrenat (în special când îmbătrânește) nu mai funcționează cum trebuie. Astfel de activități pot reduce semnificativ riscul de boli psihice grave.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button