TECHRSS PaginaDeMedia

Un bilet pentru zborul în spațiu alături de Jeff Bezos a fost vândut pentru aproape 30 de milioane de dolari

Fondatorul Amazon și Blue Origin, Jeff Bezos, se pregătește pentru o scurtă excursie în spațiu, iar „înscrierile” pentru cei care doresc să i se alăture au început deja. Curioșii trebuie să își achiziționeze un bilet, iar acestea se pun în vânzare prin intermediul licitației.

La început de mai, peste 7000 de doritori din 159 de țări au participat la licitație, pentru a-și putea asigura un loc în navă alături de Jeff Bezos. Prețul a rămas pentru o bună bucată de vreme la 4.8 milioane de dolari. Weekend-ul trecut a fost rezervat rundei finale. Mai exact, în ziua de sâmbătă, cineva a reușit să-și însușească un bilet pentru suma de 28 de milioane de dolari.

Numele participantului nu a fost divulgat. Acesta se va putea bucura de o scurtă călătorie în spațiu, la bordul capsulei New Shepard, alături de Jeff Bezos, fratele mai mic al acestuia, Mark, și un ultim pasager. În esență, un minut petrecut în spațiu costă 9 milioane de dolari. Asta înseamnă că doritorul a plătit să petreacă în jur de trei minute în imponderabilitate, separat de timpul scurt alocat decolării, respectiv aterizării.

Banii dați pe acest bilet vor fi donați fundației Club for the Future, înființată de către Blue Origin. Lansarea va avea loc în Texas, pe 20 iulie, la 15 zile după ce Jeff Bezos va renunța oficial la poziția sa de președinte în cadrul Amazon. În ceea ce privește zborul, Blue Origin a efectuat până în momentul de față 15 teste de zbor cu naveta New Shepard. Cu excepția primului test, toate celelalte au avut succes.

Jeff Bezos Blue Origin

Dacă succesul se va ține scai și de echipajul în carne și oase, Blue Origin s-ar putea lăuda cu primul zbor comercial în spațiu din lume. Asta înseamnă că civilii vor avea ocazia de a trece dincolo de linia Kármán, care este recunoscută internațional ca fiind ultimul prag care-i desparte pe pământeni de spațiu, la peste 100 de kilometri deasupra Terrei.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button