CommunityRSS PaginaDeMedia

Jeff Bezos renunță la poziția de Amazon CEO

Mâncat de gelozie pentru că Elon Musk l-a întrecut, Jeff Bezos decide să se descotorosească de Amazon și să spele putina.

Gata, asta a fost tot. Dar dacă ai ajuns cu cititul până în punctul ăsta, să știi că Jeff Bezos nu părăsește de tot Amazon, ci renunță la poziția de CEO, care, pentru el, nu e mare lucru. Bezos face tranziția către poziția de executive chair în cadrul companiei. Pe această cale, Andy Jassy (Amazon Web Services) va încălța șlapii de CEO.

Procesul este unul de durată. Jeff Bezos își va finaliza mișcarea îl al treilea trimestru al lui 2021. În testamentul său, acesta relatează:

„Având rolul de executive chair, intenționez să mă concentrez pe inițiative și produse noi. Andy este foarte cunoscut în rândul companiei și și-a petrecut aici aproape la fel de mult timp ca și mine. Va fi un CEO excepțional și am încredere deplină în el. Folosindu-mă de noua mea poziție, voi continua să mă implic în proiectele importante Amazon, dar mă voi dedica și pasiunilor mele, precum Day 1 Fund, Bezos Earth Fund, Blue Origin și The Washington Post”

Jeff Bezos este cunoscut și pentru Amazon Game Studios, care lucrează la activ la un MMO, achiziționând în 2014 inclusiv Twitch. Amazon Game Studios s-a chinuit destul de mult să se mențină la suprafață în industria gaming-ului. Până la urmă, dintr-un articol mai vechi de pe Bloomberg aflăm că șeful de trib al departamentului nu avea oricum experiență într-ale joacelor. Poate fostul CEO va salva situația, cine știe?

Anunțul lui Bezos s-a sincronizat cu publicarea rezultatelor financiare ale companiei. Amazon estima profituri de 119 miliarde de dolari, iar în trimestrul trecut a depășit aceste cifre, adunând nu mai puțin de 125 de miliarde de dolari. Presupun că pentru Jeff Bezos ăsta este echivalentul unei eugenii pe care o cumperi cu 50 de bani scămoșați.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button