HiFi-TVReviewsTECH

Japonia are acum televiziune 8K

În timp ce România se pregătește de prima televiziune care să emită în format 4K, Japonia a făcut deja saltul la 8K.

Pe parcursul zilei de 1 decembrie a început prima emisie la rezoluția de 8K, cu 22.2 de canale audio, prin satelit. Reușita aparține companiei de telecomunicații NHK și a fost sărbătorită prin transmisia unei variante noi a clasicului film 2001: A Space Odyssey. Filmul a fost rescanat după negativele originale de 70mm pentru a crea o imagine de calitate ceva mai bună, comparativ cu diversele ediții ale filmului care există deja în circulație.

https://youtu.be/AOWehwgAkow

Conținutul cu pricina poate fi văzut doar prin Japonia, de cei care dispun de un televizor 8K și de un receptor pe măsură. Prețul pentru un astfel de ansamblu trece lejer de 10 mii de euro, așa că nu va fi tocmai la îndemâna tuturor pentru câțiva ani.

Oricum, conținut efectiv de televiziune în 8K nu prea există în acest moment la fiecare pas, încât să fie justificată o astfel de investiție. Nu prea avem parte nici de conținut 4K la TV în acest moment, fiind nevoie să apelăm la internet pentru asta. Dar în anul 2020 Japonia și-a propus să transmită în 8K Jocurile Olimpice de Vară, care se vor desfășura în Tokyo.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button