HiFi-TVȘtiri ITTECH

Sharp anunță un receptor de TV satelit 8K

Olimpiada de Vară din Japonia se apropie cu pași repezi, iar planul cel mare este de a transmite tot evenimentul în rezoluția 8K. Nu doar pentru a te face să te gândești dacă nu cumva te-ai grăbit cumva când ai luat recent un televizor de 1360*768, dar și pentru a oferi ceva conținut 8K celor care au deja un televizor de acest fel și nimic de făcut cu el.

Există însă o problemă la mijloc. Pentru ca un televizor 8K să emită conținut 8K, trebuie să îl primească și să fie procesat într-un anumit fel. Nu prea poți să îl legi la cablul TV și gata. Este nevoie de echipament special, ca cel dezvăluit recent de Sharp, sub forma unui receptor pentru TV satelit capabil să proceseze semnalul în această rezoluție.

Prețul pentru dispozitiv nu a fost anunțat deocamdată, dar probabil nu va fi mic. La urma urmei, un televizor 8K tinde să tot coste în acest moment cât o mașină. Și pentru că majoritatea televizoarelor de acest tip au fost lansate pe piață înainte să aibă sens să fie lansate pe piață, la prețuri care te fac să te întrebi dacă nu cumva ai picat în zona crepusculară, nu poți pur și simplu să conectezi cutia fermecată la un televizor cu un cablu.

Ai nevoie de patru cabluri HDMI pentru a putea compune imaginea. De ce? Pentru că 8K este de 4 ori mai mare ca 4K, iar 4K este limita pentru standardul HDMI folosit de televizoarele cu pricina. De asemenea, televizoarele vor necesita un update de software.

Cei suficient de curajoși să cumpere atât un astfel de televizor, cât și un decodor de acest tip, vor putea vedea prima transmisiune în 8K pe 1 decembrie… în Japonia, de la compania de telecomunicații NHK.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button