Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Marele jaf de RTX 3000 se repetă – EVGA este cea mai nouă victimă a hoților

Pe data de 29 Octombrie 2021, un transport de plăci video din seria RTX 3000 de la NVIDIA a fost prădat de hoți care au furat produsele dintr-un camion care mergea către un centru de distribuție din California de Sud. Compania afectată de această spargere este EVGA, care se alătură celor de la MSI ca a doua companie prădată de hoți.

La finalul lui 2020 o fabrică MSI din China a fost spartă de niște hoți care au furat la acel moment 40 de containere pline de RTX 3090 și au lăsat o gaură de 336.500$. De această dată nu avem prea multe informații. Nu se știe câte plăci video lipsesc, ori valoarea estimativă a acestora. Oricum ar fi, un camion întreg de plăci din seria RTX 3000 cu siguranță valorează mulți bani. Însă problema este mai urâtă decât pare la prima vedere.

EVGA refuză garanția pentru plăcile furate

Cel mai probabil, plăcile vor ajunge să fie vândute pe site-uri precum eBay sau Craigslist la suprapreț, iar cumpărătorii vor fi tot aceia care își caută cu disperare o placă video în această perioadă de criză. Dacă se întâmplă ca una dintre plăcile furate să ajungă la un utilizator care nu știe asta, acesta nu va beneficia de nici un fel de garanție din partea EVGA.

Sunt curios câte evenimente de genul vor mai avea loc și dacă hoții vor fi prinși. Până atunci, nu putem decât să fim spectatorii tăcuți ai unui show foarte prost care se derulează în acest moment. Până când situația cu stocurile nu se potolește și prețurile nu revin la normal, îmi este greu să vă recomand să cumpărați o placă video, iar dacă o faceți, aveți grijă să verificați bine atât vânzătorul, cât și produsul.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button