Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Marele jaf de RTX 3090 – Au disparut placi video in valoare de 336.500$

Daca anul 2020 nu era deja destul de ciudat si incurcat, vin si eu cu o bomba. Se pare ca una dintre fabricile MSI a fost jefuita intr-un scenariu parca scos din filmele de actiune. Hotii au lasat o gaura de 40 de containere, toate pline cu placi video RTX 3090 in valoare de peste 300 de mii de dolari. Hai ca am auzit-o si pe asta!

Se pare ca hotii au mers la sigur si stiau ce cauta. Astfel, MSI a ramas cu o gaura de circa 200 de placi video NVIDIA GeForce RTX 3090. Fiecare placa de acest fel valoreaza in jur de 1.500 de dolari, dar in conditiile actuale cu stocuri foarte limitate si cerere extrem de mare, s-au vandut si la 2.000$ pe site-uri precum eBay.

Reprezentantii companiei sunt de parere ca ar fi mana unui angajat al fabricii. MSI monitorizeaza zona din care au fost furate placile si fiecare camion de transport este verificat. Astfel, nu prea avea cine si cum sa intre din exterior. Politia a fost implicata in ancheta, insa compania a luat si masuri pe cont propriu pentru a gasi hotii de RTX 3090.

Ca sa faca lucrurile cum trebuie, adica ca-n Vestul Salbatic, cei de la MSI ofera o recompensa de 100.000 Yuan pentru cei care pot oferi informatii care sa ii duca la faptasi. Tradus in dolari, este vorba de putin peste 15 mii de dolari. La finalul zilei, este stupid sa vedem astfel de lucruri, dar hei, componentele de PC sunt scumpe si vandabile; nu e de mirare ca hotii incep sa se reprofileze spre aceasta industrie.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button