Telefoane

iPhone X este cel mai fragil iPhone creat vreodată

Așa cum vă povesteam săptămâna trecută, înlocuirea display-ului pentru iPhone X v-ar putea costa 279 dolari. Dar dacă e să-i credem pe cei de la Apple pe cuvânt când ne spun că au folosit „cea mai dură sticlă existentă într-un smartphone, pe față și pe spate„, atunci este puțin probabil că va trebui vreodată să plătiți pentru reparații. Doar că realitatea sparge această iluzie, dacă ne este permisă gluma.

SquareTrade este specializată în vânzarea garanției prelungite pentru gadget-uri, așa că echipa sa le supune la teste riguroase pentru a determina riscul de deteriorare. Scorurile arată un risc crescut din cauza sticlei care acoperă acum toate modelele de iPhone actuale, însă X este cel mai vulnerabil dintre toate.

Modelele iPhone 8 și iPhone 8 Plus au atins punctajul de 67 și 74 pe scara ușurinței de spargere, respectiv risc mediu și mediu-ridicat. Galaxy Note 8 este cotat și el la risc ridicat, având un punctaj 80. iPhone X? 90 din 100.

Vizionând videoclipul de mai jos, puteți vedea de ce. În testul de cădere laterală, o singură cădere a fost suficientă pentru a stinge complet a treia parte a ecranului, făcând telefonul inutilizabil. Acesta pare a fi și cel mai periculos scenariu, deoarece a făcut cele mai multe pagube interne.

Dar și celalalte teste arată că sticla este foarte ușor de spart, iar FaceID s-a stricat în două din cele patru teste. Când a căzut pe spate, iPhone-ul X a scăpat doar cu deteriorări comsetice, sticla de pe spate fiind crăpată. Asta se traduce printr-o factură de reparare de 550 dolari.

Singurul test în care iPhone X a ieșit bine a fost testul subacvatic. Practic, orice impact va duce la sticlă crăpată, și există multe șanse ca o componentă sau două să se defecteze. Așadar, vă recomandăm o carcasă de protecție de o calitate cât mai bună.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button