Telefoane

iPhone-urile fac poze mai bune decât telefoanele pe Android

Fostul director al departamentului Social de la Google, Vic Gundotra, a declarat că telefoanele pe Android sunt, literalmente, cu ani în urma telefoanelor celor de la Apple, iar asta ar fi tocmai din cauza sistemului de operare Android.

Gundotra inițial a lăudat camera lui iPhone 7 Plus într-un post pe Facebook.
Sfârșitul erei DSLR pentru cei mai mulți oameni a sosit. Mi-am lăsat camera foto profesională și am făcut aceste poze la cină cu modelul meu de iPhone 7 folosind modul fotografic computațional (sau modul portret cum îi spune Apple). Este greu să nu recunoști aceste rezultate (într-un restaurant, făcute cu un telefon fără flash) ca fiind uimitoare. Bună treabă, Apple.

Dar comentariile nu s-au oprit aici. Într-o discuție mai aprinsă, Gundotra a adăugat:
Nu aș folosi niciodată un telefon Android pentru fotografii!

În momentul în care un comentariu a declarat că telefonul Samsung Galaxy S8 face poze mai bune, Vic Gundotra continuă:
Uite care este problema. Este Android. Android este un sistem de operare open source (în cea mai mare parte a sa) care trebuie să fie nepărtinitor. Asta sună bine până când ajungi la detalii. V-ați întrebat vreodată de ce un telefon Samsung are un o listă confuză și amețitoare de opțiuni pentru fotografii? Ar trebui să folosesc Samsung Camera? Sau Android Camera? Samsung gallery sau Google Photos?

Este pentru că atunci când Samsung inovează la nivel hardware (cum ar fi o cameră mai bună), trebuie să convingă Google să permită și altor aplicații să folosească acele inovații prin intermediul API-ului potrivit. Acest lucru poate dura ANI.

Iar asta ar putea la fel de bine să fie adevărat. Doar ieri ce vă povesteam despre cum unele telefoane Android în continuare nu au un indicator pentru bateria dispozitivului Bluetooth conectat, pentru simplul motiv că această funcție nu a existat în AOSP (Android Open Source Project), deși unele mărci de telefoane au găsit metode de a rezolva problema.

Așa cum recunoaște și Vic Gundotra, Apple nu întâmpină aceleași obstacole:
Apple nu are toate aceste constrângeri. Ei inovează nivelul hardware, iar ulterior își actualizează software-ul cu cele mai noi inovații (cum ar fi modul portret) și îl lansează.

Concluzia lui Gundotra a fost una zdrobitoare:
Dacă îți pasă cu adevărat de fotografie, atunci deții un iPhone. Dacă nu te deranjează să fii cu câțiva ani în urmă, cumpără un Android.

Acestea fiind întocmai cuvintele sale traduse cu atenție, nu înseamnă neapărat că trebuie să și fim de acord cu ele, sau că ele sunt literă de lege. Următorul fragment din declarația sa stârnește cel puțin o ridicare din sprânceană, dacă nu chiar o doză mare de scepticism:
Google strivea acest domeniu cu 5 ani în urmă – au avut „auto awesome” care folosea tehnici AI ca să îndepărteze automat ridurile, albească dinții, adauge vinietă, etc… dar recent Google a rămas în urmă.

Personal, nu pretind a deține cunoștințe în domeniu, și îmi asum statutul de afon în fotografie. Dar cred că ridurile mele au personalitate, dinții mei au o imperfecțiune a lor specifică, iar alte efecte nu fac decât să sporească senzația de fals. Cred că o fotografie bună ar trebui să mă arate pe mine așa cum sunt de fapt, cu toate detaliile și particularitățile care mă caracterizează. Pentru că nimeni nu e perfect, iar toate aceste imperfecțiuni fac parte din noi și, la urma urmei, ne definesc.

Desigur, sunteți liberi să mă contraziceți în comentarii.

Sursa:

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button