TECH

Android ar putea afișa în curând nivelul bateriei unui dispozitiv conectat prin Bluetooth

Aparent, există două tipuri de telefoane Android: cele care pot afișa nivelul bateriei unui dispozitiv conectat prin Bluetooth, și cele care nu pot.

Dacă aveți un telefon Google, Motorola, Sony, sau orice alt dispozitiv care folosește o variantă cât mai cheală de Android, această știre este pentru voi. Pe de cealaltă parte, dacă telefonul vostru este un model de la Samsung, LG, Huawei, OnePlus sau Xiaomi, foarte probabil ce citiți aici nu e tocmai o noutate. Sau dacă folosiți un ROM custom, cum ar fi LineageOS. Mulți producători oferă de ani buni posibilitatea de a vedea cât de multă baterie mai au căștile voastre Bluetooth, dar această funcție a lipsit cu desăvârșire din AOSP (Android Open Source Project).

Unele dispozitive Bluetooth vin la pachet cu o aplicație ce poate fi descărcată din Google Play Store, care afișează această informație. Din păcate, nu toți producătorii au ales să dezvolte o astfel de aplicație pentru produsul lor. Există alternative în Google Play Store, dar suportul lor este limitat, nu acoperă decât un număr redus de dispozitive Bluetooth, iar pe multe dintre ele nici nu funcționează corespunzător.

Nu se știe nici cum va fi implementată noua funcție, și nici când aceasta va fi disponibilă pentru utilizatori. Nu avem decât confirmarea unuia dintre inginerii are lucrează la Android O că această funcție este momentan în dezvoltare. Deoarece Google a declarat că deja au terminat de lucrat la API-urile pentru următoarea variantă a sistemului de operare, foarte probabil aceste îmbunătățiri nu vor fi disponibile de la prima versiune a lui Android O. Așadar sperăm ca un update ulterior (poate 8.0.1 sau 8.1) să rezolve cât de curând și această problemă.

Dacă aveți însă un iPhone, probabil că acum zâmbiți. Un astfel de indicator este prezent pe iOS încă de la versiunea cu numărul 9, iar acesta a fost îmbunătățit în iOS 10.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button