ȘtiriTech&IT

iPhone 16 Pro Max va oferi capacitate mărită a bateriei fără a crește greutatea și dimensiunile fizice

iPhone 16 Pro Max este pregătit cu un acumulator mai „dens”, Apple încercând să ofere cea mai mare capacitate a bateriei cu putință fără a schimba dimensiunile telefonului.

Mișcare încercată cândva și de Samsung cu infamul Galaxy Note7, îngrămădirea unui acumulator mai dens în aceeași carcasă de telefon trebuie planificată cu grijă, orice „forțare” a tehnologiei Li-ion venind cu riscuri potențiale majore, eventualele greșeli făcute la partea de inginerie a unui produs ce urmează să fie vândut în milioane de exemplare putând avea urmări de o gravitate în creștere exponențială, proporțional cu numărul de telefoane pe care ai apucat să le vinzi înainte de a pune „Stop”. Dar haideți să nu ne hazardăm, iPhone 16 Pro Max reprezintă practic definiția conceptului de „îmbunătățiri date cu pipeta”, drumul urmat de Apple pentru a ajunge la majorarea capacității acumulatorului prin selectarea unei componente cu tehnologii îmbunătățite trecând prin toate rigorile unei testări cât se poate de exhaustivă, spre exasperarea furnizorilor de acumulatori.

În orice caz, analiza făcută de celebrul analist Ming-Chi Kuo arată că Apple nu riscă să facă din reprezentantul următoarei generații iPhone Pro Max un telefon și mai greu/voluminos decât cel actual, optând în schimb să cheltuiască câțiva bănuți în plus cu includerea unui acumulator mai dens, capabil să ofere capacitate mărită fără dezavantajul ori dimensiuni sau greutate crescută.

iPhone 16 battery

Dar ușurel, nu te entuziasma prea tare. Alte zvonuri dau și capacitatea preconizată în miliamperi: 4676 mAh, în creștere de la 4441 mAh pe actualul model iPhone 15 Pro Max. Cum spuneam mai sus, îmbunătățiri date cu pipeta, dar măcar e în sus și nu în jos, ca la modelul iPhone 16 Plus.

Același Ming-Chi Kuo ne spune și că Apple va continua în direcția arătată deja în noile prevederi ale legislației europene, simplificând și mai mult accesul la componentele interne ale telefoanelor iPhone, inclusiv pentru înlocuirea acumulatorilor uzați. Astfel, toate versiunile iPhone 16 vor veni în carcase metalice cu mai puține „capcane” și adezivi nu chiar atât de „încăpățânați”, care să deturneze misiunea ta pentru extinderea duratei de viață a telefonului pe care l-ai cumpărat pe banii tăi.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Back to top button