ȘtiriTech&IT

iPhone 16 va avea mai multă memorie RAM și stocare internă

  • Chiar dacă nu voia, Apple va echipa iPhone 16 cu mai multă memorie RAM și stocare internă. Iar pentru asta trebuie să mulțumim Samsung, Google și inovațiilor recente în domeniul AI.

Constrâns de necesitate, Apple va crește capacitatea memoriei RAM și stocarea internă pentru toate versiunile iPhone 16, compania trebuind să acomodeze noile funcții bazate pe modele lingvistice mari (LLM). Altfel spus, Apple avea de ales între a rula noile funcții AI strict de pe servere cloud și mutarea măcar parțială a efortului de procesare pe dispozitivele utilizatorilor. Iar pentru asta ai nevoie de mai multă memorie RAM și capacitate de stocare. Până la urmă, analiza de costuri a învins.

Potrivit informațiilor obținute pe surse, Apple a luat în considerare inclusiv adaptarea modelelor LLM pentru a funcționa folosind direct memoria NAND Flash, mult mai ieftină decât cea RAM. Până la urmă s-ar fi ajuns la un compromis, iPhone 16 primind mai multă stocare internă și probabil nu atât de multă memorie RAM pe cât ar fi fost necesar.

Ce trebuie să știi este că 8GB RAM pe iPhone 16 va intra pe lista cu specificațiile minime oferite, la fel și capacitatea de 256GB pentru memoria internă. Până aici, toate bune, doar că Apple nu renunță la strategia bazată pe îmbunătățiri incrementale, experiența rezervată pentru iPhone 16  fiind cel mai probabil una demonstrativă, adevăratele inovații fiind așteptate abia pentru generația iPhone 17.

Pentru claritate, configurația cu 8GB RAM și 256GB stocare internă vizează strict modelele iPhone 16 „vanilla” și 16 Plus, seriile ”Pro” și ”Pro Max” putând avea mai multă memorie RAM, măcar în echiparea de top.

Din păcate, îmbunătățirile sunt mai mult la partea de specificații, designul iPhone 16 rămânând în mare parte neschimbat, seria iPhone așteptată pentru luna septembrie ajustând doar aspecte cheie care pot ajuta vânzările: ecran cu diagonală mai mare, camere foto ușor îmbunătățite, etc.

 

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button