Tech&ITȘtiri

iPhone 15 va avea suport pentru Wi-Fi 6E… doar pe modelele Pro

În stilul caracteristic internetului din ziua de azi, mai avem câteva luni bune până când seria de telefoane iPhone 15 va fi lansată și deja curg zvonurile despre noile modele. O specificație interesantă despre care vreau să vorbim astăzi este suportul pentru standardul Wi-Fi 6E (sau mai bine zis lipsa suportului pentru unele modele).

Conform unui document intern obținut de publicația MacRumors, diagramele care arată poziționarea antenelor Wi-Fi pe iPhone 15 dezvăluie faptul că Wi-Fi 6E va fi limitat doar la modelele iPhone 15 Pro. În schimb, modelele standard de iPhone 15 vor continua să utilizeze Wi-Fi 6, un standard introdus de Apple pe telefoane odată cu iPhone 11.

Diferența principală între implementarea de atunci a Wi-Fi 6 și implementarea făcută cu jumătate de măsură de acum este că atât modelele iPhone 11 Pro cât și iPhone 11 au avut Wi-Fi 6 din prima. Nu a fost o funcție rezervată doar modelelor mai scumpe, ci a fost un boost al vitezei de internet pe care toți cumpărătorii acelor telefoane o puteau accesa.

Sigur, ai nevoie și de un router Wi-Fi 6E ca să te poți bucura de potențialul complet al standardului, dar uite că tocmai ce au început să apară primele modele de routere care folosesc standardul Wi-Fi 7, cu viteze de transfer amețitoare (dar și prețuri pe măsură). Ce vreau să spun este că Wi-Fi 6E deja nu mai e cel mai rapid standard din lume, iar Apple face rabat la asta pentru telefoanele lor de 4.500 de lei și peste. Trist.

Este cu ochiul liber că Apple încearcă să diferențieze mai mult modelele Pro de celelalte, astfel încât să îi împingă pe cumpărători către versiunile mai scumpe. În trecut, principala diferență o făceau camerele, care pe modele Pro erau mai multe și poate o idee mai bune. Acum, nici chipset-urile de sub capotă nu mai sunt aceleași atunci când compari un iPhone normal cu un iPhone Pro, ceea ce scade serios din appeal-ul unui iPhone 15 în fața unui iPhone 15 Pro.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button