Tech&ITȘtiri

iPhone 15 Pro ar putea veni tot cu 6GB RAM, pentru al treilea an la rând

Zvonurile și leak-urile privind componentele hardware ale iPhone 15 Pro sunt din ce în ce mai dese și interesante. Nu cred că mai e o surpriză faptul că smartphone-ul va fi echipat cu noul chipset A17 Bionic, realizat folosind procesul revoluționar de 3nm al TSMC, promițând upgrade-uri semnificative față de predecesorul său.

Conform unui zvon recent pe Twitter, oferit de un utilizator pe nume URedditor, noul chip A17 Bionic va integra un CPU cu 6 nuclee și un GPU cu 6 nuclee, superior față de chipul A16 Bionic, care dispune de un CPU cu 6 nuclee, dar un GPU cu doar 5 nuclee. De asemenea, se sugerează că CPU-ul A17 Bionic va avea o viteză maximă de 3.70 GHz, o îmbunătățire față de 3.46GHz al chipului A16.

Cu toate acestea, o surpriză este legată de RAM-ul telefonului. Contrar speculațiilor anterioare care preziceau un upgrade semnificativ la acest capitol, până la RAM de 8GB pentru iPhone 15 Pro, sursa menționează o configurație de 6GB RAM, identică cu chipul A16 Bionic. URedditor consideră varianta de 8GB „puțin probabilă”, dar nu o exclude complet.

Exclusiv pentru iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max, chipul A17 Bionic promite performanțe și eficiență îmbunătățite datorită procesului de fabricație de 3nm, vitezei crescute și nucleului GPU adițional. Variantele mai ieftine ale seriei iPhone 15 (15 simplu și 15 Plus) vor veni echipate cu chipset-ul A16 Bionic din generația trecută, același chip care bate în inima lui iPhone 14 Pro Max.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button