TelefoaneȘtiriTech&IT

iPhone-urile din următoarea generație ar putea veni cu baterii mai mari

Se așteaptă ca viitoarele iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro și 15 Pro Max să aibă baterii semnificativ mai mari, potrivit unui nou raport apărut pe Weibo și observat de ITHome. Scurgerea de informații vine de la o sursă Foxconn, principalul partener de fabricație al Apple.

Raportul sugerează o creștere notabilă a capacităților bateriei pentru toate modelele din linie, iPhone 15 văzând cea mai substanțială creștere. Capacitatea bateriei de pe modelul de bază va fi de 3877mAh, o creștere de 18% față de predecesorul său, în timp ce iPhone 15 Plus va avea o baterie de 4912mAh, o creștere de 13,6%. Modelele 15 Pro și Pro Max vor vedea creșteri de 14,1% și 10,9%, la 3650mAh și 4852mAh, respectiv.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că durata de viață a bateriei unui iPhone este determinată nu numai de dimensiunea sa, ci și de eficiența procesorului intern, iar aici Apple stă bine. Zvonurile sugerează că iPhone 15 și iPhone 15 Plus vor fi alimentate de chipset-ul A16 Bionic, fabricat folosind un proces de 5nm. Pe de altă parte, modelele Pro sunt așteptate să aibă noul cip A17 Bionic, fabricat cu un proces avansat de 3nm.

Acești „nanometri” pe care oamenii din industrie îi aruncă în stânga și în dreapta se referă la distanța dintre tranzistorii de pe chip. O distanță mai mică asigură atât o performanță mai bună, cât și o eficiență energetică îmbunătățită. Procesul de 3nm din cipul A17 Bionic pentru modelele Pro semnifică un pas înainte semnificativ, oferind potențial de energy management mai bun, alături de bateriile ceva mai mari. Desigur, ca la orice știre de genul ăsta, toate informațiile de mai sus trebuie luate cu niște sare lângă.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button