Tech&ITȘtiri

Un iPhone original de 4GB este așteptat să se vândă cu 100.000 de dolari la licitație

Într-o licitație cât se poate de rară, un iPhone original din 2007, sigilat în fabrică și cu o capacitate de stocare de 4GB, este așteptat să atingă un preț uluitor de până la 100,000 de dolari. Deși piața de licitații a văzut o serie de iPhone-uri originale tranzacționate recent, aceasta este prima licitație a modelului mai rar de 4GB.

LCG Auctions, site-ul care se ocupă de eveniment, oferă informații despre unicitatea acestui model special. Lansate acum 16 ani, pe 29 iunie 2007, iPhone-urile aveau inițial fie 4GB, fie 8GB de stocare. Datorită popularității sale mai mari, varianta de 8GB a determinat Apple să oprească producția modelului de 4GB doar câteva luni după lansarea acestuia, transformându-l într-un adevărat tezaur.

„Deoarece iPhone-ul original de 4GB a fost disponibil doar pentru o perioadă limitată, este cu siguranță cel mai rar dintre modelele de primă generație”, a declarat Mark Montero, fondatorul LCG Auctions. „Având în vedere vânzările noastre record și faptul că modelul de 4GB este de 20 de ori mai rar decât varianta de 8GB, nu ne-ar surprinde dacă va stabili un nou record de preț de vânzare.”

Adăugând la intrigă, vânzătorul este un membru al echipei de inginerie originale a iPhone-ului. Pentru a valida autenticitatea dispozitivului, acesta vine cu o scrisoare de proveniență. Acum ani de zile, în 2007, modelul de 4GB costa nu mai puțin de 499 de dolari, în timp ce varianta de 8GB a costat 599 de dolari.

La începutul acestui an, un iPhone original de 8GB a fost vândut pentru 63.000 de dolari în februarie, iar un alt model sigilat de 8GB a obținut 54.000 de dolari în martie. Pe lângă iPhone-ul de 4GB, LCG Auctions va pune la bătaie și un iPhone original de 8GB și unul de 16GB, ambele sigilate în fabrică. Licitațiile vor avea loc între 30 iunie și 16 iulie, așa că dacă ai niște bani care chiar te deranjează și ai vrea să ai pe un raft de la tine din casă o adevărată piesă de istorie, fii pe fază la licitație.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button