Telefoane

Specificațiile complete ale seriei iPhone 14 au fost descoperite pe net

în punctul ăsta nu mă mai miră nimic. Leak-urile au ajuns deja să nu mai fie leak-uri, ci informații în avans, iar când vine vorba despre Apple, de multe ori informațiile sunt punct ochit, punct lovit. Astfel de zvonuri nu ocolesc nici seria iPhone 14 și chiar dacă o parte din specificațiile noii generații s-au mai scurs în trecut pe net, un raport recent pare a fi cel mai complet și comprehensiv e până acum.

Dacă ne luăm după cele menționate de TrendForce,  Apple va lansa patru modele de iPhone 14 în această toamnă. Acestea ar fi iPhone 14 de bază, urmat de noul 14 Max, line-up-ul culminând cu 14 Pro și 14 Pro Max. Și, din câte se pare, diferențele dintre specificațiile lui 14 de bază și 14 Pro sunt destul de pronunțate. TrendForce precizează că modelele Pro vor fi echipate cu cele mai noi procesoare, ceea ce ar însemna că se pune accentul pe chip-urile A16 Bionic. Iar afirmația asta coincide cu zvonurile anterioare care aduceau în discuție decizia Apple de a folosi procesorul A15 de pe iPhone 13 pe iPhone 14, într-o strategie bizară de redenumire.

Poate fi un mic impediment, dar urmează și veștile bune. Se spune că Apple va crește memoria RAM de pe iPhone 14 și 14 Max, de la 4GB la 6GB LPDDR4X. Ne așteaptă, deci un un boost al performanței semnificativ, mai ales dacă ne gândim că iPhone 13 este considerat în continuare cel mai rapid telefon din ultima vreme.

Ce specificații vor avea modelele din seria iPhone 14?

Mai jos regăsiți tabelul specificațiilor, alcătuit de TrendForce. Din câte se pare iPhone 14 și 14 Pro vor împărți ecranul de 6,1 inci, în vreme ce 14 Max și Pro Max vor avea parte de un display de 6,7 inci. Tot vârfurile de lance vor ascunde în circuitele sale și noile procesoare A16 Bionic pe 4nm.

Toate modelele vor fi echipate cu 6GB de RAM (flagship-urile cu LPDDR5), însă configurațiile pentru spațiul de stocare sunt cele care atrag atenția în primă instanță. iPhone 14 și 14 Max pornesc de la 128GB cu un maxim de 512GB. La polul opus, 14 Pro și 14 Pro Max pleacă de la 256GB, ajungând până la 1TB de stocare, deci nici nu vreau să mă gândesc la costurile extra pentru aceste variante.

Camerele frontale împart aceiași 12MP, în vreme ce pe spate vom avea parte de un modul dual 12MP + 12MP pentru variantele „mai slabe”. Cât despre high-ends, acestea vor oferi un setup triplu, dar care prezintă un senzor impresionant de 48MP, o cvadruplare față de obiectivul regăsit pe iPhone 14 simplu.

Specificații iphone 14

În plus, Pro-urile vor fi mai cu moț pe partea de ecran și design. Ele vor scăpa odată pentru totdeauna de breton, în favoarea unui punch hole și a unui decupaj pentru senzorul de Face ID, adăugând, cică, ecran always-on, care va merge mână în mână cu noile funcții aduse de iOS 16. Și că tot suntem la capitolul acesta, Pro-urile vor include un display ProMotion la 120Hz, pentru tranziții mai smooth și gaming mult mai fluid.

Deci, în primă fază, pare că iPhone 14 va fi destul de plictisitor comparativ cu frații mai mari. Cumva, Apple ar trebui să vină cu niște artificii interesante care să-i poată motiva pe potențialii cumpărători să facă treccerea la noua generație și să se mulțumească inclusiv cu modelul de bază al noii generații.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button