Telefoane

iPhone 14 ar putea veni cu o alegere ciudată pe partea de procesor

¯\_(ツ)_/¯

După ce am văzut cu ce nebunii de ordin estetic ne așteaptă iPhone 14, ar fi cazul să aflăm și ceea ce îi interesează pe mulți: motorizarea viitorului flagship Apple. Doar că aici vorbim despre o alegere ciudată din partea producătorului, dacă e să dăm crezare leak-urilor recente.

Deci, umblă vorba că nu tot lineup-ul iPhone 14 va integra noile procesoare A16 pe care le așteptăm cu toții. Acesta ar putea fi rezervat modelelor Pro și Pro Max, ceea ce înseamnă că varianta standard, dar și recent introdusa iterație Max, se vor folosi de o versiune ușor refăcută a chip-ului A15 Bionic regăsit pe iPhone 13.

Lucrurile devin ceva mai complicate odată ce aruncăm o privire peste ceea ce se spune la iDrop News. Cică A15-le modificat va însoți modelele non-Pro din seria iPhone 14, DAR sub denumirea de… uhm, A16. Asta duce la următorul punct-cheie, adică faptul că procesorul care va alimenta modelele Pro și Pro Max, în loc să se numească A16, va fi un nou A16 Pro. Ok, e cam enervantă numerotarea asta,nu?

Cică mișcarea ar avea destul sens în condițiile în care nu ne-am lepădat de criza de semiconductori. Apple se luptă să producă toate procesoarele A16 și M2 de care au nevoie, însă va fi forțat să prioritizeze un singur model, iar acela va fi cu siguranță M2-ul destinat noilor Mac-uri. Deci noile telefoane, programate pentru lansare în toamnă, nu vor putea beneficia toate de procesorul next-gen mai ales pentru că dezvoltatorul încearcă să reducă și din costurile de producție.

Cu ce ne alegem la final de zi? Ce vrea să facă Apple până la urmă? Cică Apple se va strădui să finalizeze producția a cât mai multe chip-uri A16 în limita resurselor disponibile, le va trânti pe iPhone 14 Pro și Pro Max cu numele nou A16 Pro și cu Dumnezeu înainte. Bine, asta va contribui și la onorarea la timp a comenzilor, fără întârzieri și va fluidiza nițel fluxul producției întregului catalog de produse Apple. Că noile iPhone 14 Pro și Pro Max vor costa mai mult decât un sfert de rinichi, asta este partea a doua.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button