TelefoaneRSS PaginaDeMedia

În pas cu tehnologiile Android, iPhone 13 va primi un upgrade important pentru display

iPhone 13 ar putea să se lanseze la toamnă, în septembrie, iar informațiile noi despre ce inovații ar aduce pe piață flagship-ul Apple nu contenesc să apară. Ei, zic „inovație” mai mult pentru comunitatea pasionaților de iOS, din care subsemnatul nu face parte. Mai în glumă, mai în serios, iOS-urile abia de curând s-au trezit să introducă funcții pe care noi, plebea Android, le aveam din moși-strămoși. Fie că este ceva chichiță (ne)semnificativă de tipul always-on-display, fie că este o autonomie crescută, Apple începe, încet-încet, să ia notițe din coșmelia androidului și să introducă pe viitorul iPhone 13 niște bunătăți tehnologice, iar cel mai important upgrade de până acum pare a fi legat de display.

Știm deja că Samsung va produce ecranul OLED al lui iPhone 13. Țeapa este că doar iPhone 13 Pro și Pro Max se vor bucura de acest tratament, iar eu nu pot decât să-l citez pe Marinake și să „le urez celor de la Apple un călduros bun venit în anul 2018”. De ce, pentru că OLED-urile cu 120Hz ca rată de refresh se odihnesc deja pe o sumedenie de smartphone-uri Android. Iar Apple a mai făcut o mișcare, inițiind adoptarea ecranelor OLED bazate pe tehnologia LTPO (low-temperature polycrystalline oxide). Asta înseamnă, pe de o parte, conservarea energiei și extinerea autonomiei, iar pe de altă parte, oferă o rată de refresh variabilă. Adică se autoajustează, iar asta este un mare plus.

iPhone 13 – „Apple has entered Castle Age”

LTPO-ul nu mai este o inovație, dar pentru iPhone 13, cam este. Linia Galaxy S21 de la Samsung și chiar și noul OnePlus 9 Pro beneficiază de un astfel de ecran OLED. Iată și cel mai simplu și mai practic exemplu: te joci sau vizionezi ceva, și intră în acțiune refresh rate-ul de 120Hz. La polul opus, dacă doar citești un text, în cazul lui OnePlus 9 Pro, display-ul face una cu pământul acei 120Hz și te lasă doar cu 1Hz mititel, căci nu ai nevoie de mai mult pentru acest task.

Mulți s-au rugat ca LTPO-ul să fie deja introdus pe iPhone 12, de când Apple a făcut într-un final trecerea la conectivitatea 5G. Aia e, mai bine mai târziu decât niciodată, nu-i așa? Prin urmare, modelele Pro și Pro Max de iPhone 13 mai mult ca sigur că vor avea un asfel de upgrade. Pe lângă asta, noua vedetă Apple are mari șanse să învie din morți TouchID-ul cu senzor de amprente under-display și să mai taie într-un final din acel notch grosolan.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button