Știri ITRSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

iPhone 12 Pro este mult mai slab decat iPad Air 4 chiar daca are acelasi procesor

Cand a fost supus unor teste de rezistenta, iPad Air 4 cu al sau procesor A14 Bionic a obtinut rezultate mult mai bune decat Snapdragon 865 Plus, castigand pozitia de cel mai rapid procesor mobile. Cand s-a aflat ca iPhone 12 Pro va rula acelasi procesor, multi oameni au crezut ca vom putea fi martorii celui mai puternic telefon lansat vreodata. Dar nu este cazul, iar rezultatele obtinute in benchmark-uri ne spun o poveste total diferita.

Aplicatia cu care a fost testat procesorul este Geekbench 5. Chiar daca iPhone 12 Pro ar fi trebuit sa obtina rezultate asemanatoare cu iPad Air 4, nu a fost cazul. Ba mai mult, diferenta nici macar nu a fost mica. Chiar daca in testele Single Core rezultatele sunt asemanatoare, diferenta se simte foarte mult in Multi Core. Tableta de la Apple se detaseaza la peste o mie de puncte de noul flagship.

iPad Air 4 iPhone 12 Pro
Single Core Multi Core Single Core Multi Core
1583 4189 1590 3120

iPhone 12 Pro A14 Bionic Geekbench 5

Ciudatenia apare insa atunci cand vine vorba despre specificatiile procesorului. Unii ar putea spune ca iPhone 12 Pro are procesorul tactat mai jos, insa functioneaza tot la 3GHz. Cei de la MacRumours vorbeau despre faptul ca testul ar fi fost realizat imediat dupa ce telefonul a fost scos din cutie, insa cred ca nu este cazul. Adica, daca nu merge perfect atunci cand il scoti din cutie, cand o sa mearga bine? Cand il umpli de aplicatii si datele acestora?

Cred ca explicatia logica ar fi ca iPad Air 4 si bateria sa considerabil mai mare ii ofera procesorului mai multa energie pe care o poate transforma in performanta. In acelasi timp, iPhone 12 Pro trebuie sa reziste unei zile intregi de munca. Asadar, trebuia sa se taie de undeva.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button