ȘtiriTech&IT

iOS 18 va permite protejarea individuală a aplicațiilor iPhone folosind autentificare Face ID

Cerută insistent de fanii Apple, opțiunea pentru protejarea oricărei aplicații iPhone folosind autentificare Face ID pare că va fi disponibilă în firmware-ul iOS 18, oferind utilizatorilor încă o modalitate de a ține departe privirile indiscrete.

Comparat cu simpla folosire a unui cod PIN sau parolă, protejarea aplicațiilor cu Face ID nu se va limita la deblocarea inițială a aplicației, sistemul de autentificare biometrică verificând în mod continuu dacă în fața ecranului se află o persoană recunoscută, blocând accesul dacă altcineva încearcă să privească imaginea afișată.

Noua opțiune de securitate va fi disponibilă pentru a aplicații precum Notes, iMessage, Health și Home, cât și orice altă aplicație instalată pe dispozitivele actualizate la iOS 18. De altfel, autorul zvonului menționează în mod expres că vor fi suportate și telefoane iPhone de generație mai veche, atât timp cât vin echipate cu tehnologia FaceID și sunt eligibile pentru actualizarea la iOS 18.

Cert este că Apple nu e nici pe departe prima companie care să vină o astfel de inovație, Meta oferind de ceva timp opțiunea pentru utilizatorii aplicațiilor WhatsApp și Facebook Messenger.

Notes și iMessage sunt alte aplicații iPhone esențiale pentru care opțiunea de protejare cu Face ID este binevenită. De interes special sunt aplicațiile de home banking, majoritatea permițând setarea autentificării Face ID la pornire, dar fără a verifica în mod continuu prezența utilizatorului autorizat.

Spre exemplu, dacă obișnuiești să împrumuți telefonul copiilor sau apropiaților, vei putea seta autentificare Face ID doar pentru acele aplicații pe care le vrei protejate împotriva privirilor indiscrete, împrumutând apoi fără griji telefonul.

Rămâne de văzut dacă Apple va oferi și alte avantaje, cum ar fi posibilitatea de a personaliza autentificarea Face ID bifată pentru o aplicație anume, permițând și setarea unei parole diferită de cea folosită la deblocarea ecranului (ex. atunci când autentificarea Face ID eșuează de prea multe ori).

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button