Tech&ITTelefoane

iOS 16.2 va aduce mai multe opțiuni pentru Always On Display

Una dintre funcțiile mai controversate ale iOS 16 este Always On Display, și nu pentru că lumea nu și-ar fi dorit această tehnologie implementată și pe iPhone, ci a fost controversată pentru modul de implementare. Pe când mai toate telefoanele Android adoptă un design minimalist al interfeței de Always On Display, Apple a ales să meargă pe o abordare mai îndrăzneață și să lase vizibil și imaginea de fundal, nu doar informații precum ora, data și ceva notificări.

Mulți oameni s-au plâns de treaba asta, spunând că ecranul este încărcat prea mult și că, pe lângă faptul că funcția în sine consumă mai multă baterie atunci când e activată, imaginea de fundal vizibilă atrage și ea un consum crescut. Bine, problema principală era că nu puteai să customizezi așa cum vrei funcția, deci practic acel wallpaper care mânca mai multă baterie (în special dacă era predominant alb) nu putea fi dezactivat.

Dar asta se va schimba odată cu lansarea iOS 16.2, care este deja la versiunea Beta 3. În a treia actualizare a ciclului de test, Apple a introdus două noi opțiuni pentru Always On Display (AOD), printre care și aceea să îți ascunzi imaginea de fundal atunci când AOD este activ.

ios 16.2 aod settings xda

Mai mult, pe iOS 16.2 care se va lansa în curând vei putea și să îți ascunzi și notificările, o opțiune numai bună dacă nu vrei ca oricine se află pe lângă telefon să îți citească mesajele sau alertele. Dacă dezactivezi și imaginea de fundal și notificările, singurele lucruri care vor rămâne pe ecran vor fi data, ora și widget-urile, dacă le folosești.

Desigur, nici ideea inițială a companiei nu e neapărat rea. Unii oameni au ca wallpaper poze cu cei dragi, cu animalele de companie sau orice alt lucru drag lor, iar să poți să arunci un ochi rapid peste lucrurile care contează în timp ce vezi cât e ora este o funcție pe care mulți o adoră. Mă bucur însă să văd că Apple mai ascultă din când în când de feedback și vine cu o soluție pentru nemulțumirile utilizatorilor în iOS 16.2.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button