Tech&ITRSS PaginaDeMediaTelefoane

iOS 14.5 este salvarea celor care nu vor să-și cumpere câte un iPhone la fiecare update

Există o tradiție a iPhone-urilor. Cu cât update-urile sunt mai frecvente și mai importane, cu atât scad șansele ca modelul mai bătrânel să primească în continuare suport. Iar asta este destul de frustrant pentru mulți utilizatori. Ai un model mai vechi de care ești nedespărțit? Hopa, ia uite, o notificare legată de actualizarea de soft. Boom! Scoate banii și ia-ți un iPhone 11, poate chiar un 13 cu stocare de 1TB, că fosila asta a ta deja intră în moarte clinică.

Recunosc, am dramatizat cam mult, dar dacă v-ați confruntat vreodată cu o situație asemănătoare, atunci iOS 14.5 este versiunea-minune, care va prelungi durata de viață a modelelor mai vechi de iPhone și pe cea a modelelor actuale, în așteptarea viitoarelor flagship-uri. Update-ul în sine oferă o setare simplă, dar eficientă, care are legătură cu relație dintre update-urile de securitate și cele firmware.

Bine, dar care-i treaba cu iOS 14.5?

iOS 14.5 împarte aceste două tipuri de update-uri în două entități separate, cu posibilitatea de a actualiza doar ceea ce dorești. Asta înseamnă că iPhone-urile mai vechi vor putea beneficia de un update pentru securitate, fără a forța și introducerea unei actualizări firmware care are șanse să nu fie compatibilă cu modelul respectiv. De exemplu, iOS 14 poate suporta antichități care datează din 2015, adică iPhone 6. Și aici se oprește. Pe de altă parte, actualizările de soft pentru telefoanele mai vechi nu sunt chiar atât de avantajoase pentru dezvoltatori, dar muritorii de rând s-ar bucura să afle că nu trebuie să-și înlocuiască atât de des – adică o dată la patru ani –  iPhone-ul.

iPhone 6s - update iOS 14.5

Apple și-a dat seama de avantajele acestei mișcări de când lumea a sărit trei metri de bucurie la posibilitatea de a alege astfel de setări și pe laptopurile cu versiuni mai vechi de macOS. În ceea ce privește definitivarea instalării iOS 14.5, ar putea fi necesar ca utilizatorii să șteargă versiunile anterioare ale update-urilor de securitate înainte de a le instala pe cele noi, deci puțină muncă în plus pentru câteva avantaje serioase pe termen lung.

iOS 14.5 se află momentan în beta, disponibil testerilor și dezvoltatorilor. Se va lansa oficial în scurt timp, iar alte opțiuni noi includ folosirea deblocării prin Face ID prin Apple Watch și chiar și când porți mască, optimizări ale aplicației Find My, în pregătire pentru noul dispozitiv de urmărire AirTags.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button