Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Odată cu introducerea iOS 14.5, 96% dintre utilizatorii de iPhone au refuzat să acorde permisiuni pentru urmărirea datelor

iOS 14.5 este live și nu aduce doar mici artificii îndrăgite de majoritatea comunității posesorilor de iPhone. Noul update introduce totodată și o setare importantă, o parte chintesențială a noii politici Apple, intitulată App Tracking Transparency, care i-a pus pe jar pe mulți dezvoltatori, printre care și Facebook.

App Tracking Transparency obligă dezvoltatorii unei aplicații să ofere o listă completă a tuturor permisiunilor necesitate de aceasta. Permisiunile se referă la acordul utilizatorului de a-i fi înregistrată activitatea pe alte site-uri sau aplicații, în timp ce datele acestuia sunt colectate. Cel mai concret exemplu este cel cu Facebook. Update-ul iOS 14.5 afișează absolut toate datele față de care ți-ai dat acordul să fie colectate de către aplicația social media: locația, camera, microfonul, stocarea, iar acestea sunt doar o mică parte.

iOS 14.5 le oferă utilizatorilor transparență

Potrivit statisticilor, în Statele Unite, 96% dintre utilizatorii de iPhone au ales să dezactiveze app tracking-ul odată ce au văzut cerințele aplicațiilor pe care urmau să le folosească. Calculul a fost realizat de către Verizon Media, cu al său Flurry Analytics, integrat în peste un miliard de aplicații mobile pe care noi le folosim. Flurry Analytics va continua să actualizeze datele de luni până vineri în jurul orei 10 AM PST. Statisticile vor include numărul de utilizatori care refuză/acceptă permisiunile cerute de  aplicații, dar și numărul de aplicații cărora le este interzis să colecteze date (restricted).

Până acum, aplicațiile puteau colecta date în scopul personalizării reclamelor, în conformitate cu Identifier for Advertiser (IDFA) de la Apple. Odată cu update-ul iOS 14.5, aplicațiile vor fi silite să le ceară utilizatorilor care și-au actualizat sistemul permisiunea de a colecta date. De aceea, ne așteptăm ca numărul celor care acceptă app tracking-ul să fie redus. Verizon Media

Utilizatorii au și posibilitatea de a dezactiva din start app tracking-ul din meniul de setări. Tot la Settings, aceștia vor putea consulta lista completă de permisiuni a fiecărei aplicații. Iată cum iOS 14.5 a reușit să agite multe cuiburi de viespi, printre care și Facebook, gigantul social media atacând acum câteva luni noua politică Apple chiar în cadrul New York Times.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button