CommunityMORERSS PaginaDeMedia

Noul update iOS iti arata toate datele colectate de Facebook

Odata cu update-ul 14.3 pe dispozitivele iOS vine si o revolutie interesanta pe AppStore si o lovitura grea din partea Facebook. Mai nou, de fiecare data cand doresti sa descarci o aplicatie, ti se ofera o lista detaliata a  tuturor datelor pe care aceasta ti le poate colecta.

In cazul Facebook, pregatiti-va sufleteste, pentru ca acesta va stoarce de foarte multe. Si nu doar serviciul de baza, ci toata familia detinuta de Zuckerberg, adica si WhatsApp, si Instagram. Update-ul iOS este ilustrat cel mai bine printr-o serie de screenshot-uri de pe un iPhone.

Dupa cum se vede, Facebook mai-mai ca-ti fura si viata, facand data tracking excesiv, in special daca cineva chiar doreste sa foloseasca, sa zicem, Facebook Pay. Odata actualizat la versiunea 14.3 de iOS, dispozitivul le permite utilizatorilor sa intre in AppStore, sa-si caute aplicatia si sa vada ce date vor fi colectate de aceasta accesand sectiunea „App Privacy” si apoi „Details”.

Cei de la Facebook nu au fost prea incantati cand si-au dat seama ca iOS-ul mai nou le pune pe tava utilizatorilor toata avalansa de date colectate. Compania s-a avantat in Wall Street Journal, New York Times si Washington Post, incercand sa calmeze spiritele. Pentru asta, Facebook s-a folosit de un anunt „imbietor” pe care, daca-l vei citi, vei trage aer in piept, te vei intoarce la detaliile aplicatiei pentru data tracking si o sa folosesti aplicatia cu mai multa intelepciune. De acum, nu mai poti spune ca Facebook nu te-a avertizat cu ce te legi la cap.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button