TECHRSS PaginaDeMediaTelefoane

iOS 14.5 cu Face ID îți deblochează iPhone-ul chiar și dacă porți mască, dar cu o condiție

Faptul că văd în magazine cum oamenii își trag masca sub bărbie ca să-și deblocheze telefonul cu fața mă neliniștește teribil. Și am văzut multe astfel de exemple în care oamenilor pur și simplu le era lene să tasteze codul sau să își pună amprenta drept opțiune de deblocare. Măcar dacă folosești recunoașterea facială, fă cumva să nu tragi de acea mască exact cum fac personajele din Looney Tunes, ok?

iOS 14.5 și soluțiile inteligente (?)

Probabil din această cauză, versiunea iOS 14.5 reușește cumva să îți dea posibilitatea de a-ți debloca iPhone-ul cu Face ID, chiar și atunci când porți mască. Dar există însă o condiție: trebuie să ai la purtător un Apple Watch. Odată ce telefonul tău și-a primit actualizarea iOS 14.5, iar Apple Watch-ul operează pe WatchOS 7.4, poți activa din setările iPhone-ului opțiunea Unlock with Apple Watch.

Mai exact, va trebui să navighezi în Setări, Face ID & Passcode pentru a putea selecta această opțiune. După ce activezi funcția, vei putea folosi recunoașterea facială ca să-ți deblochezi telefonul chiar și atunci când porți mască. Apple Watch-ul va emite un feedback haptic pentru a te avertiza că iPhone-ul a fost deblocat prin Face ID. Ceasul joacă un rol ceva mai important în această ecuație. Va afișa un buton de blocare a telefonului în cazul în care s-a jucat cu el altă persoană mascată. Știți voi, just to make sure.

iOS 14.5 aduce și alte funcții, pe lângă actualizarea pentru Face ID. Printre altele, noua versiune a sistemului de operare îmbunătățește protecția datelor și îți oferă și posiblitatea de a-ți personaliza iconițele programelor. Prin urmare, dacă ești unul dintre acei fanatici care chiar utilizează intensiv deblocarea prin recunoaștere facială și ai vreun Apple Watch aruncat prin casă, ai putea să-l tragi iute pe mână și să-l folosești ca să nu mai scoți nasul afară din mască de fiecare dată când ai mâinile ocupate sau ți-e prea lene să tastezi codul.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button