Telefoane

HUAWEI AppGallery aduce tot mai multe aplicații în ecosistemul propriu

În era digitală, aplicațiile mobile au devenit cele mai des folosite unelte pentru achiziții, comunicare, productivitate și divertisment. Acum, mai mult ca oricând, putem spune că orice serviciu imaginabil are o aplicație dedicată, și de multe ori lipsa unei aplicații pentru un anumit concert, o platformă online sau un magazin este văzută ca fiind o piedică serioasă, mai ales în cazul utilizatorilor tineri.

Aceiași utilizatori, în mai mare măsură ca alte categorii de vârstă, sunt foarte sensibili la ecosistemul de dispozitive și aplicații. Dacă un anumit ecosistem nu acceptă conectarea cu dispozitive pe care utilizatorul le deține deja, acel utilizator se va orienta către alte platforme, indiferent de ce alte beneficii are ecosistemul respectiv. Acest lucru este valabil și în cazul aplicațiilor – dacă de exemplu o aplicație nu e disponibilă pe iOS, utilizatorul va ezita să treacă la iPhone, indiferent ce alte beneficii ar aduce această trecere.

AppGallery – o soluție în continuă creștere

Dezvoltatorii de la HUAWEI știu bine acest lucru și, deși au fost faultați serios de restricții, au dezvoltat în timp record magazinul propriu de aplicații, AppGallery. Apărută în China în 2011 și la nivel global în 2018, aceasta este platforma oficială de distribuție a aplicațiilor Huawei, practic echivalentul HUAWEI pentru Google Play Store sau Apple App Store. Platforma permite utilizatorilor să caute, să descarce, să gestioneze și să distribuie aplicații mobile pe dispozitivele Huawei. Mai mult, spre deosebire de alte magazine de aplicații, AppGallery indexează și aplicații prezente pe magazine terțe de încredere, lărgind astfel și mai mult oferta. Câteva caracteristici cheie ale magazinului de aplicații HUAWEI:

  • Gamă largă de aplicații: AppGallery oferă o gamă largă de aplicații din diverse categorii, cum ar fi jocuri, divertisment, necesități zilnice și multe altele. Aceasta include atât aplicații internaționale, cât și locale.
  • Securitate: Pentru a menține un mediu sigur și securizat pentru utilizatori, Huawei folosește un sistem de detectare în patru straturi pentru a filtra orice software potențial periculos.
  • Aplicații rapide: Huawei suportă, de asemenea, un nou tip de aplicații fără instalare, numite „Aplicații rapide”, care sunt concepute pentru a oferi funcționalitatea aplicațiilor tradiționale, folosind mai puțin spațiu de stocare.
  • Cadouri și recompense: AppGallery oferă numeroase beneficii utilizatorilor săi, cum ar fi cadouri, cupoane de reducere și privilegii VIP.
  • Confidențialitate: Huawei pune accent pe confidențialitatea și securitatea utilizatorilor, având un mecanism de protecție robust în vigoare. Datele sunt stocate pe servere din Uniunea Europeană, datele trimise în afara spațiului comunitar fiind atent monitorizate de UE. HUAWEI deține numeroase certificări pentru partea de securitate și confidențialitate din partea unor instituții renumite din domeniu. În plus, AppGallery implementează și o componentă de control parental, limitând astfel accesul la aplicațiile potențial periculoase pentru minori.
  • Suport global pentru dezvoltatori: Huawei are un număr mare de dezvoltatori care creează aplicații pentru piața sa. Compania le oferă diverse resurse, suport și stimulente, fiind una dintre cele mai „prietenoase” structuri pentru dezvoltatorii de aplicații pentru dispozitive smart.

Cu peste 580 de milioane de utilizatori activi lunar la nivel global, AppGallery s-a impus ca una dintre cele mai importante trei platforme de distribuție a aplicațiilor la nivel mondial. Numărul aplicațiilor disponibile pentru descărcare pe dispozitivele Huawei a înregistrat o creștere impresionantă de 147% față de anul precedent, trecând deja de pragul de 220.000 de aplicații!

Aplicațiile native disponibile în AppGallery

Periodic, mi-am propus să reevaluez gradul de integrare al aplicațiilor uzuale în ecosistemul HUAWEI, pentru că pe de o parte, sincer, îmi plac dispozitivele produse de compania chinez, iar pe de altă parte mulți utilizatori ezită să utilizeze telefoanele HUAWEI tocmai pentru că nu sunt siguri că aplicațiile lor favorite sunt disponibile. Hai să vedem care mai e situația cu disponibilitatea lor în AppGallery:

Divertisment

Când vine vorba de divertisment, AppGallery are o bună parte din cele necesare în ziua de azi. Aici vei găsi unele dintre cele mai populare aplicații printre care TikTok, platforma-fenomen care îți permite să-ți exprimi creativitatea prin videoclipuri scurte. De asemenea, aplicații de comunicare și socializare precum Telegram, Snapchat și Tinder sunt la îndemâna ta. Pentru gameri și nu numai, Discord este indispensabil, iar AppGallery bifează și această aplicație nativ.

Printre aplicațiile pe care eu le mai folosesc se numără și Tidal și Deezer, dar poți găsi și YouTube, YouTube Music sau Spotify (prin GBox sau din magazine terțe). Încă nu ai Facebook și Instagram nativ în AppGallery, dar acestea sunt disponibile în magazin din surse externe.

Bănci și finanțe

Principalele aplicații bancare precum YOU BRD, BCR George, UniCredit, Raiffeisen, CEC Bank și Garanti Bank sunt disponibile deja nativ. Încă nu avem HomeBank de la ING plus componenta business (ING Business) dar, cel puțin în cazul primei aplicații, aceasta este disponibilă în AppGallery de la un magazin terț și funcționează fără probleme. Chiar dacă nu poți adăuga carduri direct, poți folosi aplicații de plată NFC precum Curve, MyEdenred, RaiPay și iCard pentru a face plăți prin NFC. Eu, de exemplu, folosesc pe al meu P50 Pocket aplicația Curve, în care mi-am pus cardul ING:

Revolut este și el prezent în AppGallery și funcționează perfect. La fel și Pago, un tool foarte util pentru plăți.

Productivitate și instrumente

AppGallery răspunde nevoilor tale de productivitate, oferind o gamă largă de aplicații pentru a-ți îmbunătăți eficiența. În această categorie am inclus aplicații și instrumente precum my Orange Romania, Vodafone Romania, MyAccount Telekom, Digi, Enel, plus aplicații de navigație precum MAPS.ME, Petal Maps, Bolt, AmParcat și Tpark. Personal, folosesc frecvent aplicația AmParcat, pentru că de obicei mă grăbesc și nu stau să dau SMS-uri ca să plătesc parcarea. Nu am întâlnit până acum probleme în utilizarea aplicației iar localizarea funcționează perfect:

Mai folosesc destul de des și Booking pentru confirmarea rezervărilor și pentru detalii despre rezervare, până acum nu am întâlnit probleme cu aplicația. La fel și cu Bolt, iar Uber, deși nu este în mod nativ pe AppGallery, este disponibil prin intermediul GBox, un utilitar de care am mai vorbit în trecut.

Mâncare și cumpărături

Dat fiind că nu prea am timp să gătesc, mă bazez foarte mult pe servicii de food delivery. Spre norocul meu, magazinul de aplicații HUAWEI are o selecție mare de astfel de aplicații pentru gurmanzi ca mine: Tazz, Bolt Food, Jerry’s Pizza și Dodo Pizza. Eu folosesc frecvent Bolt Food, dar pentru cei care preferă Glovo, aplicația există în AppGallery de la un magazin terț.

Platforme populare de cumpărături online precum SHEIN, AboutYou, Carrefour, Auchan, Kaufland, Lidl Plus și Profi acoperă o bună parte din obiceiurile de consum ale românilor, oferind funcționalitate similară cu cea existentă pe alte platforme (iOS, Android cu GMS).

Avantajele și măsurile de securitate ale AppGallery

AppGallery nu se remarcă doar prin colecția sa extinsă de aplicații, ci și prin experiența oferită utilizatorilor și măsurile sale de securitate robuste. Magazinul garantează siguranța utilizatorilor săi prin implementarea unor măsuri de securitate riguroase. Toate aplicațiile sunt supuse unui proces de evaluare în patru pași, inclusiv verificarea identității reale a dezvoltatorului, protejând utilizatorii de posibile riscuri.

Chiar și pentru aplicații care sunt găzduite pe magazine terțe dar disponibile în AppGallery, platforma asigură descărcarea și instalarea sigure a aplicațiilor, protejând telefonul împotriva elementelor periculoase.

AppGallery de la Huawei reprezintă, din punctul meu de vedere, o destinație de încredere pentru utilizatorii dispozitivelor Huawei în căutarea de aplicații și jocuri. De la divertisment și comunicare, până la servicii bancare, productivitate și cumpărături, magazinul HUAWEI oferă o gamă variată de aplicații populare la noi. Încă mai sunt câteva care nu sunt disponibile, dar lista devine din ce în ce mai scurtă.

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un HC - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button